JÕGEVAL AVATI DIGIAJASTU RAAMATUKAPP

Jõgeva Raamatukogu direktor Kristi Pukk kuulutab raamatukapi avatuks.
Foto: Jõgeva vallavalitus

Jõgeva linnaraamatukogu juures avati täna laenutuskapp, mis on esimene sellesarnane Jõgevamaal.

Lugejad saavad raamatuid laenutuskappi tellida RIKSWEBist, telefoni või e-kirja teel. Kui raamatukogutöötaja on valitud raamatu(d) kappi toimetanud, saabub lugeja telefoni sõnum koodiga, mis laenutuskapi ukse avab. Kui soovitud raamatuid toimetatakse kappi ainult raamatukogu tööajal, siis kätte saab lugeja need just siis, kui talle sobib.

Viljandi raamatukogu ja Viljandi firma Cleveron koostöös käivitatigi Eesti esimene laenutuskapp, mis on tööpõhimõttelt sarnane pakiautomaadiga

„Möödunud aastal pidid raamatukogud koroonaviiruse leviku tõttu uksed sulgema, hakati otsima mooduseid, kuidas raamatuid kontaktivabalt lugeja kätte toimetada. Viljandi raamatukogu ja Viljandi firma Cleveron koostöös käivitatigi Eesti esimene laenutuskapp, mis on tööpõhimõttelt sarnane pakiautomaadiga. Tänavu kevadel sai aga laiem ring raamatukogusid taotleda riigi käivitatud Covid-toetusmeetmest raha laenutuskappide soetamiseks. Seda võimalust kasutas ka Jõgeva Raamatukogu. „Loodame, et laenutuskapp leiab palju kasutajaid,“ ütles Jõgeva raamatukogu direktor Kristi Pukk.

Jõgeva laenutuskapi esimesteks kasutajateks olid abivallavanemad Angela Saksing ja Viktor Svjatõšev. Sündmusele lisas värvi Jõgevamaa gümnaasiumi neidude rühma ja Jõgevahe Pere naisrühma esinemine.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap