TALLINNA VANALINNA PÄEVAD ELUSTAVAD PLAADIMÄGE

Foto: Hannariin Lamp

Tallinna Vanalinna Päevad taaselustavad 15. augustil Harjumäe tipus legendaarse melomaanide kogunemispaiga, mida kutsutakse Plaadimäeks.

Harjumägi on Ingeri bastionile kujundatud haljasala, mis asub Tallinna kesklinnas Vanalinna asumis Toompea tänava, Komandandi tee, Kaarli puiestee ja Vabaduse väljaku vahel, Toompeast kagus.

Igal täistunnil astub kuulajate ette erinev ansambel. Esimesena alustab keskpäeval kontsertkava muusikat viljelev bänd ONKEL JONKEL, kes baseerub Viljandis, kuid on endaga kaasa võtnud palju Lääne-Virumaa muret, rõõmu, homofoobsust ja gay pride’i

Järgmisena esindab tänapäevast pop-punk muusikat NOODLE CHARITY, kõlavad madalad riffid ja catchy-d refräänid.

SONS OF STAN viib kuulaja mürisevale roadtripile tulipalavasse kõrbesse koos nelja sõbra ja pudeli hägusa, aga kange napsiga. Eufooriline annus lõunaosariikide heavy bluesi segatud põhjamaise kargusega, kitarririffide kõrbetolmu hajudes jääb meeltesse bassi- ja suitsusegune järelmaitse.

Viimasena esineb MÖRT, Tallinna metsapungi viisik, mille kaubamärgiks on kaasahaaravad kitarririfid, iroonilised laulusõnad ja naljad, mis ei pruugi trükimusta kannatada.

Tallinna Vanalinna Päevade toetajad on Tallinna linn ja Tallinna kesklinna valitsus.

KU päevatoimetaja