NÄDALAVAHETUS TOOB SUVELINNA PALJU SÜNDMUSI

Illustreeriv pilt, jahid Pärnu muulide kohal. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Sel nädalavahetusel toimub Pärnus palju rahvarohkeid üritusi, millest osa toovad endaga kaasa liikluspiiranguid, teatab Pärnu linnavalitsus.

Täna, 8. juulil kell 21 algab Pärnu Rannastaadionil UEFA konverentsiliiga esimese eelringi mäng, kus Paide linnameeskond kohtub Poola klubi Slask Wroclawiga. Kellele see liiga lärmakas tundub, võib kell 18 minna Koidula parki Pärnu-Jaagupi Pasunakoori kuulama.

Reedel, 9. juulil kell 18 algab naisteranna parklas ja selle ümbruse rohealal elektroonilise muusika festival Beach Grind, mille reedene ja laupäevane kontsert kestab kella üheni öösel ning lõpeb ilutulestikuga. Laupäevase kontserdi algusajaks on kell 17.

Festivali tõttu piiratakse ranna rajoonis reedel alates kella 12st kuni pühapäeval kella kaheni öösel Mere puiesteel ja Suvituse tänaval liiklust. Mööda Mere puiesteed võivad sel ajal Suvituse tänava ristmikust Kuursaali poole edasi sõita vaid autod, kellele korraldaja on andnud eriloa. Suvituse tänaval võib mõlemas sõidusuunas sõita, kuid seal ja Mere puiesteel alates Remmelga tänava ristmikust on peatumine keelatud.

Reedel kell 19 algab Pärnu Kontserdimajas muusikafestivali Pärnu Harmonica Festival galakontsert. Kontserdid toimuvad Pärnus reedest pühapäevani erinevates esinemispaikades.

Laupäeval, 10. juulil kell 10-16 leiab Rüütli tänaval aset Vanalinna suvepäev, mille raames toimuvad erinevad esinemised ja mängud. Suvepäev jätkub kell 16 Koidula pargis ning Kuninga ja Lõuna tänava ristmikul algava Mullfestiga, mis kestab südaööni.

Vanalinna suvepäeva tõttu liikluspiiranguid ei ole, kuid Mullfesti tõttu sulgetakse alates kella 11st kuni öösel kella kolmeni Lõuna tänav alates Hommiku tänava ristmikust kuni Pühavaimu tänava ristmikuni. Lõuna tänavat pidi sõitja peab Pühavaimu tänavast ära keerama, Kuninga tänava sissesõidu keelumärk paigaldatakse enne ristmikku. Jalakäijate päralt on Koidula park, Café Grandi esine ja Kuninga-Lõuna tänava ristmik.

Laupäeval algab Pärnust 64. Muhu Väina regatt, millest võtab osa kuni 110 jahti ligi 600 meeskonnaliikmega. Pärnu Jahtklubi territooriumil asuv regatiküla on avatud laupäeval ja pühapäeval kell 11-23. Regati avamine on laupäeval kell 19, sellele järgneb kontsert.

Kel kesklinna üritustest ei piisa, võib osa võtta Rääma rahva oma päevast ja minna Suur-Jõe 10/12 asuvasse Pärnu Loovlinnakusse, kus alates kella 16st kuni südaööni toimub Pärnu Kehamaalingute Festival.

Pühapäeval, 11. juulil kell 11 algab rannapargis lastehommik, kell 14 Pärnus elavate välismaalaste piknik. Kell 13.15 alustab Rüütli tänavalt Endla teatri tagant teekonda Harmonica Festivali rongkäik, mis liigub marsruudil Rüütli – Hommiku – Koidula park – Supeluse – Suvituse – Eha kuursaali vabaõhulavani, kus kell 14 algab festivali lõppkontsert. Rongkäigu ajal kasutatakse peamiselt kõnniteid, tänavate ületamine toimub ülekäiguradadel.

Kell 20 toimub kontserdimajas Pärnu Muusikafestivali avakontsert, rannas asuval rannaspordi väljakul võib suurelt ekraanilt jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalmängu vaadata.

KU päevatoimetaja