TALLINNA PÄEVAL KÕLAB LINNAVOLIKOGU RÕDULT MUUSIKA

Tallinna linnavolikogu hoone. Foto: Jukko Nooni

Laupäeval, 15. mail kell 12 algab Tallinna Linnavolikogu rõdul (Vana-Viru 12 ees) Tallinna päeva rõdukontsert. Esinevad Tõnu Jõesaar (tšello) ja Melissa Jõesaar (viiul). Püstijalakontserdil palume publikul kinni pidada hetkel kehtivatest piirangutest.

Tõnu Jõesaar on õppinud tšellomängu Tallinna Muusikakeskkoolis ja Eesti Muusikaakadeemias, samuti on ta end täiendanud välismaal. Ta on mänginud mitmetes orkestrites, kuid praegu kuulub ta ansamblitesse Floridante, C-JAM, Ars Revalia, Ardor, gambaconsort väike rinG, Corelli Consort ja Klaaspärlimäng Sinfonietta.

Melissa Jõesaar alustas muusikaõpinguid samuti Tallinna Muusikakeskkoolis, kuid bakalaureusekraadi omandas ta juba USAs. 2014. aastal suundus ta Barcelonasse, kus asus õppima vanamuusikat Kataloonia Muusikaakadeemias Manfredo Kraemeri juhendamisel. Sealsamas omandas ta kaks aastat hiljem magistrikraadi. Ta on teinud koostööd mitmete tuntud vanamuusikutega ning mänginud erinevates koosseisudes, nagu Trondheim Barokk (Norra), The Pocket Symphony (Venemaa), Baltic Baroque ja väike rinG. Eestis mängib Melissa Jõesaar regulaarselt ansamblites Corelli Consort, Corelli Barokkorkester, LaBande ning on ansambli Ars Revalia üks eestvedajatest. Lisaks viiulile mängib ta viola da gambat ansamblis DeCovid Consort.

Tallinna päeva tähistamise traditsioonile pandi alus 2002. aastal. Sellega tähistatakse linnale Lübecki linnaõiguse andmist 1248. aastal, millega pääses Tallinn ka Euroopa linnade liitu.

Kogu Tallinna päeva programm on koduleheküljel www.tallinn.ee/tallinnapaev.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap