III EESTI NAISTE TANTSUPIDU LÜKKUB JÄRGMISSE AASTASSE

Illustreeriv pilt. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Seoses Covid-19 leviku ja selle tõttu seatud piirangutega on III Eesti Naiste Tantsupidu „PereLugu“ edasi lükatud järgmisesse aastasse – pidu toimub 12. juunil 2022 Jõgeval. Kehtima jäävad tantsurühmade registreeringud ning paikapandud repertuaar.

Tänavu 13. juunil pidanuks Jõgeval toimuma III Eesti Naiste Tantsupidu „PereLugu“, kuhu oli osalema registreerunud 460 rühma 5900 tantsija ja juhendajaga. Covid-19-st tulenev olukord on nüüd juba pea aasta piiranud tantsutreeningute toimumist, keeruline on olnud nii repertuaari omandamine kui ülevaatuste ja peo planeerimine.

Veebruaris viidi peole registreerunud rühmade seas läbi küsitlus, kaardistamaks hetkeolukorda tantsude omandamisel. Küsitlusele vastas 80% rühmadest. „Olukord rühmades ei ole kiita,“ võtab tulemused kokku üks peakorraldajatest Marika Järvet. „Juhul, kui märtsist oleks saanud rühmad tööle hakata, siis ülevaatuseks oleks repertuaari omandanud ainult 35% tantsijatest. Nüüdseks on teada, et märtsis on huvitegevus keelatud ning samuti on ebaselge, mis saab aprillis. Suhtlesime ka Terviseametiga – nende sõnumi kohaselt on haiguse levik ulatuslik ja nakatumine kõrge ning elanikkonna immuunsuse tase ei ole piisav, et peatada epideemilist levikut. Sellest tulenevalt ei prognoosi Terviseamet hetkel kiiret olukorra stabiliseerumist. Kogu selle info põhjal võtsime korraldustiimiga vastu otsuse määrata III Eesti Naiste Tantsupeo uueks toimumisajaks 12. juuni 2022.“

Kõigi tantsurühmade registreeringud peole jäävad kehtima ja lükkuvad automaatselt edasi 2022. aastasse. Samuti jääb paika repertuaar. Täpsem info uute ettetantsimiste ja korraldusliku poole kohta avaldatakse Naiste Tantsupeo kodulehel septembris.

2021. a alguses lõppenud tantsupeo särkide tellimus on samuti jõus – kõigi esitatud tellimustega on arvestatud. Märtsikuus saabuvad soovijatele arved ning pakkide saatmine toimub aprillis-mais.

Kõik tantsupeole ostetud piletid kehtivad ka järgmisel aastal. Kes siiski soovib piletist loobuda, saab seda teha kuni 30. aprillini 2021. Täpsem info peagi tulekul kodulehel ja Piletilevis.

Eesti Naiste Tantsupidusid on Folklooriselts Jõgevahe Pere eestvedamisel peetud 2011. aastast alates. Esimene pidu kandis pealkirja “NaiseLugu” (2011), teine “MeheLugu” (2016) ning mõlemal korral oli pealavastajaks Ülo Luht. 2022. a toimuva III peo, teemaga “PereLugu”, lavastab Ave Anslan.

KU päevatoimetaja