ÜLESKUTSE TARTUMAA AVASTAMATA PÄRLITE KOGUMISELE

Viidad Tartumaa huviväärsetesse paikadesse, aga nende vahel võivad asuda veel vähe teada maakonna säravad pärlid. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Visit Tartu korraldab koostöös Kodukant Tartumaaga konkurssi Tartumaa avastamata pärlite leidmiseks, sest kindlasti kohtab maakonnas paiku, mida teistega jagada.

„Lugude ja nendega seotud emotsioonide roll on turismivaldkonnas väga olulisel kohal. Sellest inspireerituna soovime koguda kokku seni kirjapanemata lood Tartu maakonna huvitavatest paikadest,” selgitab Maigi Lokko, SA Tartumaa Turism infospetsialist.

Tartumaal näeb arvukalt erilisi kohti, kus palju käidud ja mida teatakse hästi. Teisalt leidub rohkelt avastamata pärle, mis üksnes väga väheseid rõõmustanud. Teadvustades ja väärtustades neidki paikasid oodatakse kuni käesoleva aasta viimase päevani uusi lugusid Tartu ja Tartumaa avastamata pärlitest, samuti ka tuntud paikadest, mille laiemalt teadmata suurepärane lugu ootab jagamist.

Oodatud on huvitavad legendid Tartumaal asuvatest küladest, kogukonna hoonetest, loodusobjektidest ja muust sarnasest. Ehk on eelkäijad kunagi jutustanud vahva seiga põneva ajalooga majast, mõisast, varemetest? Või tead erilist raamatukogu, milles leiab sama eripärase ajalooga raamatu? Võibolla on see hoopiski lemmik ujumiskoht, hiiepuu, mägi või salapärased koopad metsasügavuses, mille nimesaamise või tekkelugu sa tead? Kõik toredad lood ja meenutused ei peaks jääma enda teada, vaid võiksid olla jagamiseks ka teistele. Lugusid saavad esitada üksikisikud, kodanikuühendused ja kohalikud omavalitsused.

Loo esitamise kohta leiab rohkem teateid turismiveebist.

Loo kirjutamise kriteeriumid

→ Lugu on pealkirjastatud, kaasahaarav ja põnev

→ Lugu on seotud konkreetse paigaga Tartumaal

→ Loo pikkus on umbes 0,5 – 1 lk

→ Loo paigal on olemas asukoht / aadress

Loo esitamise tähtaeg on 31.12.2020. Kindlasti lisada juurde kirjapanija nimi ja kontaktandmed. Samuti foto kõnealusest paigast, mille faili nimesse on märgitud foto autori nimi.

Silmapaistvamate lugude autoreid premeeritakse jaanuaris ägedate meenetega ja kõnekamad lood avaldatakse uue aasta alguses Visit Tartu kodulehel.

KU päevatoimetaja