KUI AVALIK-ÕIGUSLIKUD JURIIDILISED ISIKUD JÄTAVAD RIIGILIPU HEISKAMATA

Sindi seltsimaja. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eesti lipu seaduse järgi heiskavad lipupäevadel Eesti lipu riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Teisi see seadus ei puuduta, kuigi ka kõigil eraldi nimetamata jäetud era-õiguslikel juriidilistel ja isegi mittejuriidilistel isikutel on õigus lippu heisata.

Eilsel keskpäevasel jalgrattasõidul ei üllatanud üldine majalippude vähesus. Nii on see ikka olnud – mõnel juhul pisut rohkem lippe, teisel juhul vähem. Märksa tõsisemaks muutub asi siis, kui pooltel avalik-õiguslike juriidiliste isikute hoonetel pole lipupäeval Eesti lipp heisatud. Pea pooltel juhtudel oli Sindi näitel tegemist kohaliku omavalitsuse allasutustega, kus ei näinud sinimustvalget lippu. Põhjused võivad olla väga erinevad, võibolla isegi vabandatavad. Seepärast ei tahaks neid nimeliselt nimetades häbiposti naelutada.

Nimetamist väärivad allasutustest siiski Sindi raamatukogu, Sindi seltsimaja, Sindi muuseum ja Sindi lasteaed, sest nendel majadel ei jäänud heisatud lipp märkamata. Hea oli näha ka mitmetel elumajadel heisatud lippe, samuti Sindi Konsumi kõrval asuvas kõrges lipumastis lehvivat Eesti lippu.

Urmas Saard

Samal teemal:

PÜHAPÄEVA HOMMIKUL HEISATAKSE EESTI LIPP

KUI LIPP MUUTUB KASUTUSKÕLBMATUKS

Eesti lipp asugu üldjuhul kõige väärikamal kohal

Share via
Copy link
Powered by Social Snap