KEILA KOOLIL VALMIB JUURDEEHITUS

Keila kooli Pargimaja

Mapri Ehitus ehitab Keila kooli Pargimaja, mille laiendus valmib tulevaks õppeaastaks.

Keila kooli Pargimaja täna kolmest eri osast koosnev kompleks saab juurde veel kaks vajalikku hoonet: 20 klassiga õppeosa, lisaks söökla ja spordisaali. Ligi 4800 ruutmeetrise laienduse ehitavad Mapri Ehitus ning vee- ja kanalisatsioonilahendustega tegelev Magma, laienduse arhitekt on Projektibüroo OÜ. Laiendus valmib 2021. aasta septembris.

Koos valmiva laiendusega mahub suurhoonesse alates järgmisest õppeaastast kuni 800 õpilast. Uus õppekorpus ehitatakse kolme olemasoleva koolihoone juurde, vastu parki. Hoone energiatõhususe klass on A.

Keila linnapea Enno Fels: “Keila elanikkond nooreneb. Kümmekond aastat tagasi Keilasse ehitatud uus koolimaja on jäänud kitsaks. Uus juurdeehitus parendab oluliselt õpivõimalusi. Rajatav järjekordne spordisaal annab täiendavaid treeningvõimalusi spordiklubidele.” Linnapea kinnitusel on kooli laienduse ehitusmaksumus ligikaudu 5,1 miljonit eurot.

“Keila kooli Pargimaja laiendus on Mapri Ehitusel Lõuna-Eestis tegutseva Puka kooli kõrval juba teine töösse minev koolimaja sel aastal. Koolimaja ehitamisega toetame otseselt meie laste tulevikku ja uute koolide kaasaegne õpikeskkond tõstab kindlasti ka neist saadava hariduse kvaliteeti. Kujutan juba täna ette tuleval aastal uues hoones õppijate rahulolu,” rääkis Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos.

Mapri Ehitus OÜ tegevusalad on ehituse peatöövõtt ja projektijuhtimine, põllumajandusehitus ning betoonitööde teostamine. Kogu Eestis ja Lätis ehitava Mapri Ehituse 2019. aasta konsolideeritud ehitustööde maht oli ligi 86 miljonit eurot, ettevõte annab tööd 120 inimesele.

KU päevatoimetaja