PÕLTSAMAALE KAVANDATAKSE KAASAEGSET UJULAT

Kunagise suurettevõtte Põltsamaa EPT ehitatud ujula võeti kasutusele 1972. aastal. Foto: Väino Valdmann

17. augustil Põltsamaa Vallavalitsuses toimunud arutelul lepiti kokku Põltsamaale kavandatava ujula teenushanke tingimused ja vaeti võimalikke asukohti uuele ujulale.

Põltsamaa Vallavolikogu võttis 2. juulil vastu otsuse asuda otsima Põltsamaale ujulateenuse pakkujat. Eesmärk on leida arendaja, kes võiks lisaks basseinile pakkuda ka muid toetavaid teenuseid (nt valikut erinevatest saunadest, mullivanne, massaažitube vms).

Põltsamaa valla elanikel puudub hetkel mugav võimalus käia aastaringelt kodu lähedal veemõnusid nautimas. Vallale kuuluv endine Põltsamaa EPT ujula on amortiseerunud ja kriitilises seisukorras.  Lähimad tänapäevased ujulad paiknevad Suure-Jaanis, Paides ja Kuremaal.

Vallavalitsuses toimunud koosolekul lepiti kokku teenushanke tingimused. Eesmärk on rajada Põltsamaale vähemalt 3-rajaline 25 m pikkune bassein, ujumise algõppe bassein ja beebibassein. Veekeskuses peaksid olema veel soome saun ja aurusaun.

Vallavalitsus on kaardistanud seitse potentsiaalset kohta, kus kavandatav ujula võiks tulevikus asuda (nt Kördiööbiku park, Jõe 1; Lille 2; Vesivärava 3, Orkla vana kontorihoone jpt). Lõplik asukoht sõltub nii pakkuja eelistustest/võimalustest kui ka läbirääkimistest võimaliku lepingupartneriga. 

Uue ujula rajamiseks plaanib vallavalitsus korraldada kontsessioonihanke: hanke võitja rajab Põltsamaale ujula ja vald on kohustatud teenusepakkujalt ostma ujulateenust 10 aasta vältel.

Hange ujulateenuse pakkuja leidmiseks on plaanis välja kuulutada augusti jooksul.

KU päevatoimetaja