OTEPÄÄ TÄHISTAB TAASISESEISVUMISPÄEVA KOLME PEOGA

2019. aasta Puka öölaulupidu. Foto: Monika Otrokova

20. augustil on Eesti taasiseseisvumispäev, mida Otepääl tähistatakse kolme meeleoluka erineva peoga nii Pukas, Sangastes kui ka Otepääl.

Otepääl alustatakse taasiseseisvumispäeva tähistamist juba 19. augustil, mil Puka Kultuurimaja pargis kell 20.00 ootab kõiki huvilisi tuntud laulja Kaire Vilgats koos kooridega. Toimub traditsiooniline 13. Puka öölaulupidu „Elu on suur lilleaed“. Kohapeal saab osta laulikuid ja kaasa laulda, saab kohvi, kohvikõrvast ja soolaseid suupisteid. Õhtul süüdatakse lõke ja on ilutulestik. Sündmus on tasuta, kõiki oodatakse nautima sumedat suveõhtut koos Kaire Vilgatsi ja kooridega.

Järgmisel päeval, 20. augustil saadakse aga kell 17.00 kokku Sangaste Tammepargis. Maha peetakse üks suur perepiknik, mängitakse ja tantsitakse ning süüdatakse lõke. Külas on Elva Lendteater ja politseikoer. Laud kaetakse ühiselt, Sangaste Kultuurimaja pakub kohvi, teed ja morssi. Piknikule puhub elu sisse Väike-Maarja pasunakoor. Perepiknik on samuti tasuta, kohale tulles näeb, kuidas Sangastesse istutatud tammedel läinud on.


Reedel, 21. augusti õhtul on kõik oodatud kell 20.00 Otepää Kultuurimaja parki. Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäevale pühendatud tantsuõhtul mängib ansambel Fix. Toimub pidulik Otepää valla Aukodaniku tiitli üleandmine, mille sellel aastal pälvis Ene Kelder. Tunnustatakse ka parimaid sportlasi. Peoõhtu on tasuta, avatud on kohvik. Oodatakse kõiki tublisid vallakodanikke õnnitlema ja tervitama ning ühiselt hästi aega viitma.

KU päevatoimetaja