Piltuudis: MIHKEL LÜDIGILE AVATI PÄRNUS NIMELINE PINK

Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor ja dirigent Evelin Mei, vasakul Mihkel Lüdigi ristitütar Elle. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna õhtupoolikul avati Lastepargis Mihkel Lüdigile nimeline pink, millele kinnitasid mälestusplaadi Pärnu abilinnapea Varje Tpp, Mihkel Lüdigi nimelise meeskoori dirigent Evelin Mei, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rektor Ivari Ilja ja suurmehe sugulane Enn Lüdig. Esimesena istus pingile helilooja ristitütar Helle.

Lüdigi eluteest tegi põhjaliku ülevaate Seljametsa muuseumi pedagoog-varahoidja Ants Välimäe. Lastepargis võis tutvuda ka tema valmistatud Lüdigit tutvustava stendiga. Tänavu mais möödus helilooja, koorijuhi ja organisti sünnist 140 aastat.

Lastepargis laulis Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor ja mängis puhkpilliorkester Saxon.

Õhtu jätkus rahvakultuuri selts Kirmas tantsudega.

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap