KÄRDLAS ALGAB SPORDIKESKUSE EHITUS

Hiiumaa spordikeskuse ehitus algab eeldatavalt juulis, esimese etapi tööd lõpevad suvel 2021. Foto: Hiiu valla koduleht

Hiiumaa spordikeskuse esimese ehitusetapi töödeks sõlmis vallavalitsus lepingu OÜ-ga Ehitus 5ECO. Ehitus algab eeldatavalt juba juulis ja esimese etapi tööd lõpevad suvel 2021.

Spordikeskuse esimeses, enam kui 4000ruutmeetrises etapis ehitatakse olmekorpus ja kergejõustikuhall. See tähendab, et järgmisel suvel valmivas hoones saab kasutada kaasaegset jõusaali, kergejõustiku ala, osaleda rühmatreeningutes ja harrastada sisetingimustes jooksutrenni. Samuti tuleb spordikeskusesse pallimängudesaal. Spordikeskuses valmib ka hostel, mis mahutab suuremaid gruppe, näiteks võistlema tulnud meeskondi. Samuti kolib samasse majja Kärdla noortekeskus. 

Ehitustööd alustatakse maaaluse taristu rajamisega. Lisaks rajatakse järgmiseks suveks Põllu tänava äärde parkimiskohad ja valmib osaliselt haljastus. 

Ehitus5ECO OÜ on kohe seejärel valmis jätkama ka spordikeskuse teise etapi ehitustöödega. Teises etapis valmib kolme väljakuga tennisehall ja parkla. 

Uus kolmekorruseline, osaliselt maapinna sisse jääv spordihoone koos välispordivõimalustega rajatakse Kärdlasse aadressile Põllu 27. Spordikeskus paikneb kinnistu idapoolsemas kõrgemas osas. Läänepoolsele madalamale osale on ette nähtud jalgpalliväljak. Hoone nägu ja peasissepääs on pööratud linna poole, kus ühtlasi tekib lõuna- ja õhtupäikesesse suunatud sissepääsuväljak. Spordikeskuse esine plats on tõusev küngas, mis on kujundatud multifunktsionaalse liikumisväljaku ja rulapargina, kus on koht ka kiikedel ja mänguväljakul. Hoone ümber on  planeeritud erinevaid mängulisi aktiivsusruume ja välispordiplatse. Spordikeskusest jalutuskäigu kaugusel on ka terviserajad, väliväljakud ja staadion. 

Spordikeskuse arhitektuurse ja maastikuarhitektuurse lahenduseni jõuti arhitektuurivõistlusega, mis toimus 2018. aastal. Võitjaks osutus arhitektibüroo Molumba võistlustööga „Mardikas”. 

Spordikeskuse esimese ehitusetapi tööd maksavad 5 277 500 eurot. Riigieelarveline toetus sellest on 2,9 miljonit. 

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap