TAMMISTE HOOLDEKODU UUE MAJA EHITAJAKS VALITI OPTIMUS EHITUS


Illustratiivne pilt maja ehitusest. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu linnavalitsus valis Tammiste hooldekodu uue 30 kohalise hoone ehitajaks osaühingu Optimus Ehitus, kelle pakkumus oli ilma käibemaksuta 692 596,01 eurot.

Riigihankel osales kaheksa ettevõtet või ettevõtete gruppi. Üks pakkumus jäeti läbi vaatamata, sest ettevõtete esindajad ei täitnud hankedokumentides ette nähtud kohustust objektiga nõuetekohaselt tutvuda.

Optimus Ehituse hind oli ligi 300 000 euro võrra odavam kui hooldekodule uue maja ehitamiseks esialgu planeeriti. Taas võis tõdeda, et ehitamine on majanduskriisi ajal odavamaks läinud ja seda aega tuleb maksimaalselt ära kasutada.

Ühekorruselisse hoonesse kolib 30 Tammiste hooldekodu elanikku, kes praegu elavad hooldekodu Londoni majas. Selleks, et teenuse kvaliteeti tõsta ja kohtade arvu suurendada, kavatseb Pärnu linn ehitada Tammiste tee 11 kinnistule veel ühe uue hoone, kus oleks 20 nüüdisaegset hoolduskohta.

Vastavalt riigihanke tingimustele peab Optimus Ehitus 30 kohalise hooldekodu hoone ehitama seitsme kuu jooksul alates lepingu sõlmimisest. 20 kohalist hoonet alles projekteeritakse, loodetavasti alustatakse tänavu sellegi ehitamisega.

KU päevatoimetaja