Leiuta ja valmista Põhja-Eestis kasvanud või valmistatud toorainest toit, jäädvusta protsess, pane retsept ja lugu kirja ning saada konkursile – osalejaid ootab võimalus näha oma retsepti valmivas kokaraamatus ja võtta osa kokakunsti töötubadest!
Sel kevadel on meil kõigil tulnud palju aega kodus veeta. Toiduvalmistamine on tore võimalus midagi koos perega ette võtta. Võib-olla oleme avastanud metsaradu, kus korjata kevadel ka midagi head ja tervislikku oma toidulauale. Põhja-Eesti kohaliku toidu võrgustiku meeskond kutsub kõiki toiduhuvilisi osalema kodukokkade retseptikonkursil ja avastama põnevaid Põhja-Eesti maitseid.
Kandideerima sobivad kõik suure armastuse ja pühendumusega valmistatud toidud, milles on:
· Kasutatud Põhja-Eestis kasvatatud toorainet
· Puhtast loodusest varutud värsket söödavat – kase- ja pärnalehed, pungad, põdrakanep, nõges, nurmenukk, kuuse- ja männikasvud, naat, võilill, karulauk jms
· Põhja Eesti toidukultuuri pärandit
· Tervislikkust
· Fantaasialendu ja loomingut
Tingimused leiab siit.
Tööde esitamise tähtaeg on 20. mai. Kõik, kes saadavad tingimustele vastava konkursitöö, saavad osaleda 2021. aastal talvistes kokakunsti töötubades, parimad retseptid avaldatakse Põhja-Eesti toidu kokaraamatus.
KU päevatoimetaja