HIIU FOLK JÄTAB AASTA VAHELE

Hiiumaa pärimusmuusika festivali korraldajad on otsustanud oma armsa publiku, vahvate esinejate ja tublide korraldajate heaolu ja tervise huvides festivali aasta võrra edasi lükata.

Hiiu Folk 2019
Hiiu Folk 2019

„Tänavune programm sai väga põnev ja on siiralt kahju, et ei saa publikule seda pakkuda,” ütles Hiiu Folgi korraldaja Astrid Nõlvak. „Õnneks on enamik esinejaid öelnud, et tahaksid järgmise aasta festivalile laulma ja mängima tulla. Loodame, et saame suurt osa neist näha ja kuulda 2021. aasta Hiiu Folgil.”

XVI Hiiu Folgile 16.–19. juulil olid tulemas ja loodetavasti rõõmustavad publikut järgmise aasta juulis: Estonian Voices, Riffarrica, Torupilli-Jussi Trio ja Jaan Pehk, Liisi Koikson, Kõrsikud, Justament, Balkan Horo ja Tõnu Oja, Indrek Kalda ja Paul Kristjan Kalda, Svjata Vatra koos Rute Trochynsky ja Ukraina folkansambliga Žurba, MandoTrio, Beati Mandolini, Duo Viik (Ott Kaasik ja Kadri Lepasson), Wana Wõromaa Vunkorkester, Karijärve keelpilliorkester, Kairi Leivo, Karoliina Kreintaal ja Sänni Noormets Ruhnu muusika kavaga, Kaika Kuur, Celia Roose ja Ene Salumäe, Piret Päär, Shabat Quartet, Tuli Taevast ja Credo-Allika kammerkoor, Heinavanker, Robirohi, folkmuusikal „Üle vee – Leigri lugu” koos ansambliga Antsud, Tõnis Kark, Dil Mastana Indiast ja Tikkursby Soomest.

Et mullu oli Hiiu Folgil väike juubel, siis otsustasime tänavuse ära jäänud peo asemel anda välja festivali 15 aastat kokku võtva fotoalbumi, mis ilmub sel suvel – juulis-augustis. Täpsemalt hoiame teid kursis kodulehe, Facebooki ja pressiteadete kaudu.

„Hiiu Folk ei ole olnud vaid muusikafestival, see on olnud ka võimalus tutvustada Hiiumaad,” ütles Astrid Nõlvak. „Oleme nende 15 aasta jooksul oma festivalipubliku viinud väga erinevatesse Hiiumaa paikadesse: laidudele, majamuuseumidesse, kirikutesse, kabelitesse, metsa, luidetele, sadamatesse ja paljudesse teistesse kohtadesse. Hiiu Folgi fotoalbum ongi kui üks imeline rännak mööda Hiiumaad, mis peale festivali tutvustab ka saare kaunist loodust.”

Kes on tänavuse Hiiu Folgi passi juba soetanud, saab selle tagasi müüa Piletilevi kaudu. Kuid et oleme muusikapeo korraldamiseks juba kulutusi teinud, oleme väga rõõmsad, kui meie ustav publik otsustab festivali toetada. Kõigile, kes passi eest raha tagasi ei küsi, kingime Hiiu Folgi 15 aastat kokku võtva fotoalbumi.
Kõigi pääsmetega seotud küsimustega tuleks pöörduda otse Piletilevi klienditeeninduse poole, piletiraha tagasisaamisel peaks varuma veidi kannatust.

Hoiame tervist, toetame üksteist ja kohtume erilisel, XVII Hiiu Folgil järgmisel suvel!

Riina Tobias
festivali pressiesindaja