PÄRNU MAJUTUSASUTUSED VALMISTUVAD TAASAVAMISEKS

Pärnu linnavalitsuse teatel hakkab märtsi keskpaigas eriolukorraga saabunud vaikelu Pärnu majutusasutustes tasapisi mööda saama ning suvepealinna hotellid, motellid, hostelid ja külalistemajad teevad ettevalmistusi asutuste taasavamiseks.

Tervise Paradiis Pärnus. Foto: Urmas Saard
Tervise Paradiis Pärnus. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Pärnu maakonnas on kokku 8865 voodikohta, nendest 5187 on Pärnu linnas.[/pullquote]Linnavalitsuse arenguteenistuse andmetel on osa Pärnu hotelle juba mõnda aega avatud või siis kavatseb seda teha kohe, kui eriolukord on lõppenud.

On üksikud majutusasutused, mis pole oma uksi sulgenudki ning on pakkunud piiranguid järgides majutusteenust eriolukorra ajalgi. Pakutud ongi pelgalt ööbimisvõimalust, mitte aga hommikusööki, et kliendid ei puutuks omavahel ega ka personaliga üldse kokku. Vaid mõnes suuremas hotellis, kus on lihtsam 2+2 reeglit kohaldada, on koos majutusega säilinud ka hommikusöögi võimalus.

Broneeringute vastuvõtmist ei ole praktiliselt ükski asutus eriolukorra perioodil lõpetanud. Broneeringuid ei tule küll palju ja päringute hulkki on asutuseti väga varieeruv. Maikuu esimese kahe nädala osas on Pärnu majutusettevõtjate hinnangul nii potentsiaalsete külastajate kui ka asutuste endi jaoks veel palju ebaselgust ja -kindlust. Inimeste lootused ja ootused on seotud suvekuudega.

Samas on nii mõnigi eriolukorra lõpuni suletuks jääv Pärnu hotell juba teatanud restorani taasavamisest, uksed on lahti teinud või tegemas ka muud linna söögikohad. Samuti tehakse ettevalmistusi välikohvikute – ja terrasside avamiseks, kus ettevõtjail ja külastajail on oluliselt lihtsam järgida nõutavat 2+2 reeglit.

Kuna välisriikidest saabuvate turistide hulk jääb sel suvel tõenäoliselt väga tagasihoidlikuks, plaanib Pärnu linnavalitsus kohe pärast eriolukorra lõppemist teha algust siseturule suunatud turunduskampaaniaga.

Kampaania „Puhka jälle päriselt! Pärnus“ eesmärk on meelitada Eesti inimesi suvel Pärnusse. Suvepuhkuse veetmiseks ei ole Eestis paremat kohta kui Pärnu linn, mis sel suvel kannab juba 25. korda Eestimaa suvepealinna tiitlit.

Puhkamisvõimalused on mereäärses Pärnus rikkalikud: siin on üheksa spaad, 12 hotelli ja väga palju muid majutusasutusi nagu hostelid, külalistemajad, motellid, külaliskorterid, maakonnas ka turismitalud.

Pärnu maakonnas on kokku 8865 voodikohta, nendest 5187 on Pärnu linnas. 2019. aasta suvel külastas Pärnumaad 185 511 (sh Pärnu linna 143 902) turisti, kellest 81 843 olid siseturistid.

Print

 

 KU päevatoimetaja