PERNOVA PAKUB KOOLIVAHEAJAL SISUKAT AJAVEETMIST

Pernova hariduskeskuse õpetajad on käimasolevaks koolivaheajaks pannud kokku põnevad ja inspireerivad väljakutsed, mis pakuvad kaasahaaravat ajaviidet nii lastele kui täiskasvanutele.

Pernova hariduskeskuse hoone Pärnus. Foto: Urmas Saard
Pernova hariduskeskuse hoone Pärnus. Foto: Urmas Saard

„Meie õpetajad on loonud koolivahejaks viis vahvat mängulist „Pärnu Pärli“ ülesannet või väljakutset. Igal tööpäeval paneme Facebooki lehele „Pärnu Pärl“ üles uue ülesande, mille lahendamisega on huvilistel aega nädala lõpuni ehk 26. aprillini (kaasa arvatud),“ räägib Pernova hariduskeskuse direktor Kaire Mertsin.

Ülesannete lahendamine eeldab info otsimist, küsimustele vastamist ja mõnel juhul ka loodusesse minekut.

Väljakutseid saab läbi teha üksi või terve perega.

Üks „Pärnu Pärli“ eesmärke ongi Mertsini sõnul anda lastele ja vanematele võimalus veeta üheskoos sisukalt aega, saada juurde uusi teadmisi ja õppida paremini tundma oma kodukanti.

Kui nädala esimesel tööpäeval avaldatud väljakutse nimega „Hoia merd“ viib väljakutsest osavõtjad ühte Pärnu linnas asuvasse jõeäärsesse mõisaparki, siis nädala teises mängus saab panna end proovile tulevikuarhitektina ehitades Minecraft keskkonnas Pärnu linna.

Selleks mänguks on Pernova hariduskeskuse arvutiringi õpetajad loonud ainulaadse Minecrafti ehitusvõistluse, kus osalejad saavad õppida tundma kohalikku ajalugu ja arhitektuuri ning kujundada oma Pärnu linna kasutades selleks suvepealinna hooneid, sildu, monumente jms.

„Seda mängu luues oleme mõelnud noortele, kes on pikad päevad üksi kodus. Mäng annab neile võimaluse võtta ette virtuaalne jalutuskäik läbi Pärnu. Ootame põnevusega, millise Pärnu lapsed valmis ehitavad ja milliseid maamärke nad tähtsad peavad,“ märgib Mertsin.

Tänaseks on üles pandud juba kolmaski mänguline väljakutse, mis kannab nime „Avastades Pärnut“.

Kõigis mängudes osalenute vahel loosib Pernova hariduskeskus välja viis ainulaadset ja privaatset Pernova loodusmaja perekülastust. Lisaks premeerib Eesti teadushuvihariduse liit auhindadega neid võistkondi, kes osalevad Minecrafti ehitusvõistlusel.

Võitjad selguvad 29. aprillil.

Ettevõtmise kohta leiab rohkem informatsiooni Pernova hariduskeskuse kodulehelt.

Print

 

 KU päevatoimetaja