SINDI RAAMATUKOGU TEENINDAB OMA LUGEJAID OLENEMATA ERIOLUKORRA KESTVUSEST

Sindi raamatukogu asub juba mõnda aega uues asukohas ja ootab eriolukorra leevendumist, mis võimaldaks mingist hetkest alates hakata inimesi jupikaupa sisse laskma.

Sindi raamatukogu asub juba mõnda aega uues asukohas. Foto: Urmas Saard
Sindi raamatukogu asub juba mõnda aega uues asukohas. Foto: Urmas Saard

Märtsi algul asus raamatukogu sisse kolima postkontoriks ehitatud hoonesse, mis pärast põhjalikku uuendamist on saanud täiesti teistsuguse sisu. Algselt linna 82. sünnipäevaks kavandatud avamine pole enam kindel.

„Kuigi uksed on lugejatele eriolukorra tõttu veel suletud, siis uued raamatud saabuvad meile endiselt ja kõike kirjandust saab vastavalt soovile ka ilma vahetu kontaktita laenutada,” räägib Sindi raamatukogu juhataja Rita Raudsepp. Ettetellitud ja reserveeritud raamatuid laenutatakse telefoni ja e-posti teel, samuti raamatukogu programmi URRAM (lugeja.ee) kaudu.

Raamatute tagasi toomiseks leiab peaukse kõrvalt mahuka kasti, kuhu saab laenutatud kirjanduse tagastada. Raudsepp ütles, et kasti ühtlane reljeefitu pind ja metalne läige tekitab mõnedele lugejatele teatavat kimbatust, sest ei leita kohe seda õiget luuki üles ja tahetakse allpool asuvat suuremat ust avada. „Aga küll kõigega harjub ja ootame, millal lugejatele avada saame,” naeratas juhataja.

Urmas Saard