NÄITLEJA ARGO AADLI PALAMUSEL ABIPOLITSEINIKUKS

Tänasest asub Jõgevamaal Palamuse piirkonnas abipolitseinikuna patrullima Linnateatri näitleja ja Oskar Lutsu huumoripreemia tänavune laureaat Argo Aadli.

Meenutus Suurest Paunvere Väljanäitusest ja Laadast, mille abipolitseinik Aadli tänast seisu arvestades silmapilkselt laiali kihutaks. Foto: Johannes Haav
Meenutus Suurest Paunvere Väljanäitusest ja Laadast, mille abipolitseinik Aadli tänast seisu arvestades silmapilkselt laiali kihutaks. Foto: Johannes Haav

Mitmeid koomilisi rolle teatris ja filmides mänginud Argo Aadli valiti tänavuseks Oskar Lutsu huumoripreemia laureaadiks. Koroonaviirusest tingitud eriolukorra tõttu lükkub preemia üleandmine mõistagi edasi. Põhjusel, et ka näitlejatel praegu tööd napib – teatrid ju suletud – otsustas Aadli tulla Palamusele hoopis appi politseinikuna.

Näitleja arvab, et korrakaitsetööks on ta saanud piisavalt kogemusi teleseriaalides „Eesti NSV” ja „EnsV” – vastavalt siis miilitsat ja politseiniku Jüri Kessnerit mängides.

Samuti on Argo Aadlil olnud rolle krimikomöödias Kättemaksukontor.

Teadaolevalt hakkab abipolitseinik Argo Aadli Palamusel ja selle ümbruses täitma erinevaid korrakaitse ülesandeid. Mõistagi keskendub ta eriolukorra ajaks kehtivate eeskirjade täitmise jälgimisele. Aadli püüab kaasa aidata sellele, et võimalikult paljud inimesed kannaksid maske. Ja mitte ainult. Tema sõnul peaks igaks juhuks olema mask ees ka Palamuse apteegi ees istuval Lible kujul. Kui kirurgimaski siiski ei jätku, võiks paluda Palamuse muuseumist maski, mis jäljendab maski, millega Toots käis klassikaaslastele “tonti tegemas”.

Lible kuju Palamusel. Foto: Johannes Haav
Lible kuju Palamusel. Foto: Johannes Haav

Loomulikult jälgib korrakaitsja Aadli, kas inimesed (välja arvatud pereliikmed) hoiavad kahemeetrist pikivahet. Uue väljakutse vastu võtnud näitleja soovib, et seda arvestatakse ka temaga suhtlemisel. Autogramme lubab ta jagada siis, kui kriis möödas ja saabub Palamusele Lutsu naljaauhinda vastu võtma.

Kui inimesed kipuvad siiski liiga lähedale tulema, kutsub Aadli neid eemale tõrjuma armastatud ja austatud kolleegi näitlejanna Helene Vannari, kes hakkab tegutsema seriaalidest Eesti NSV ja EnSV tegelaskuju Aino Kessneri kostüümis ja grimmis.

Abipolitsenikul on vaja ka rammu. Selles osas tahab Argo Aadli omandada kogemusi Palamusel elavalt 12 kordselt veteranide maailmameistrilt sangpommispordis Ülo Kuuselt.

Abipolitseinik Argo Aadli Palamuse saabumise tervituseks annab Palamuse segakoor Kuus Õuna alevikku paigaldatud ekraanil virtuaalkontserti. Iga laulja laulab oma kodus ja sellest valmib filmimontaaž.

Lukas, Jaan
Külauudiste 1. aprilli erikorrespondent Palamuselt