PÄRNUS SPORDI- JA MÄNGUVÄLJAKUTEL EIRATAKSE KEELDE

Pärnu linnavalitsuse korrakaitseteenistuse ametnike reedel ja laupäeval tehtud kontrollkäigud näitasid, et hoolimata avalike välijõusaalide, mängu- ja spordiväljakute sulgemisest ja inimeste vahelise distantsi hoidmise nõudest, kiputakse keeldu ja nõudeid eirama.

Pärnu jõe vasakkalda tervisespordirada ehk Jaansoni rada. Foto: Urmas Saard
Pärnu jõe vasakkalda tervisespordirada ehk Jaansoni rada. Foto: Urmas Saard

Kuigi pea 80 linnale kuuluval spordi- ja mänguväljakul on üleval eesti- ja venekeelsed sildid, mis ütlevad, et rajatis on koroonaviiruse leviku tõttu 1. maini suletud, minnakse sellele vaatamata staadionile palli mängima või mänguväljakule kiikuma.

Sulgemissilt tähistab avaliku välijõusaali, spordi- ja mänguväljaku täielikku kasutuskeeldu ja siin ei ole vahet, kas mängima või turnima minnakse üksi või koos pereliikmega.

Eriti palju eiratakse seda keeldu just koolide staadionidel, näiteks Tammsaare kooli aiaga piiratud palliplatsil, Koidula gümnaasiumi ja Ülejõe kooli staadionil ning Lastestaadionil, kus korrakaitseteenistuse ametnikel tuli möödunud nädalavahetusel palli mängivatele lastele korduvalt selgitustööd teha ja paluda neil lahkuda.

Ka Munamäe skatepargis sõitis rulatajaid ja rattureid vaatamata sellele, et pargis on üleval sulgemissilt ning pargiala on lindiga ümber piiratud.

Mitmed kodanikud on pöördunud Pärnu linnavalitsuse poole ja tundnud huvi, kas spordiväljakute sulgemine puudutab ka kettagolfiväljakuid, mida Pärnu linna territooriumil on mitmeid.

Korrakaitseteenistus selgitab, et discgolfi-väljakule minnes tuleb juhinduda eriolukorra valitsuskomisjoni kehtestatud 2+2 põhimõttest ehk avalikus kohas tohib koos olla kaks inimest ja teiste kodanikega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist distantsi. See piirang ei kehti ainult koos viibivatele ja liikuvatele perekondadele ning inimestele, kes täidavad avalikke ülesandeid.

Kuna Pärnu linnale ühtegi kettagolfiväljakut ei kuulu (kuigi mõni neist asub osaliselt või täielikult linnale kuuluval maa-alal), ei saa linn neid spordiväljakuid sulgeda, küll aga saab kontrollida seal piirangutest kinni pidamist.

Eriolukorra tõttu jätkab korrakaitseteenistus avalike välijõusaalide, spordi- ja mänguväljakute ning avaliku linnaruumi kontrollimist.

Print

 

 KU päevatoimetaja