JÄINE ROTISKULPTUUR JÕGEVA KESKLINNAS

Jõgeva kesklinnas avati täna õhtul rotiaasta alguse puhul jääst rotiskulptuur.

Jõgeva kesklinnas avatud rotiskulptuu. Foto Riina Mägi
Jõgeva kesklinnas avatud rotiskulptuu. Foto: Riina Mägi

Täna algas idamaade ajaarvamise kohaselt valge Yang metallroti aasta, mis avab uue 12-aastase tsükli. Uskumuse kohaselt soosib rotiaasta energia uusi algusi, uuenemist ja arenemist. Jõgeval avatud rotiskulptuuri autor on Leena Kuutma ning taies paigaldati kesklinna parki purskkaevu kõrvale. Skulptuuri avamisel esinesid JJ Street tantsukooli tantsijad, publikule pakuti ingverijooki ja Hiina kombe kohaselt õnneküpsiseid.

Jõgeva kesklinnas avatud rotiskulptuuR Foto Riina Mägi
Jõgeva kesklinnas avatud rotiskulptuuR. Foto: Riina Mägi

Jääskulptuuri toimetas kohale Valgusfestival MTÜ ning sündmus sai teoks Jõgeva vallavalitsuse ja Jõgeva kultuurikeskuse koostöös. Jõgeva sai idamaade kalendri aastalooma kuju juba teist korda: mullu avati kesklinna pargis sea-aastale pühendatud jääpõrsas. Loodame, et ilm soosib jääst rotiskulptuuri püsimist.

KU päevatoimetaja