PÄRNU PÕHJAMAADE SUURIMAL TURISMIMESSIL

Helsingis toimuval Põhjamaade suurimal Matka turismimessil on esindatud ka Pärnu linn ja siinsed ettevõtted.

Pärnu boks Helsingi turismimessil 2019. aastal. Foto Pärnu linnavalitsus
Pärnu boks Helsingi turismimessil 2019. aastal. Foto: Pärnu linnavalitsus

[pullquote]ühisel ekspositsioonialal püüavad pilke suured purjed[/pullquote]Käesoleva nädala neljapäevast pühapäevani (16.-19. jaanuar) Helsingi messikeskuses toimuval messil jagavad pärnakad ekspositsioonipinda turismiasjalistega Haapsalust, Saaremaalt ja Hiiumaalt. Nelja maakonna ühine väljapanek võimaldab reklaamida Lääne-Eesti piirkonda tervikuna, samas saab ka iga maakond oma eripärasid ja tegemisi eraldi tutvustada.

Kuna Lääne-Eesti regiooni iseloomustab seotus merega, on messiboksi kujundus inspireeritud meretemaatikast ning ühisel ekspositsioonialal püüavad pilke suured purjed.

Messi külastajatele jagatakse spetsiaalselt Matka turismimessi tarbeks koostatud Lääne-Eesti sihtkohti kirjeldavaid trükiseid, kus peale maakondi ja vaatamisväärsusi tutvustava info on ära toodud kohalike ettevõtjate sooduspakkumised.

Pärnu ettevõtjatest on Lääne-Eesti messialal väljas Wasa Resort ja Hotell Tammsaare.

Eesti suvepealinnast ja siinsetest võimalustest laiemalt räägivad külastajatele Pärnu linnavalitsuse ja Pärnumaa arenduskeskuse turismispetsialistid.

Pärnut kui sihtkohta esindavad turismimessil ka spaahotellid Estonia ja Viiking, kes paiknevad Eesti spaaliidu ekspositsioonipinnal, ning päris oma boksiga on üritusel väljas Tervis ja Tervise Paradiis.

Matka turismimess toimub tänavu juba 34. korda. Külastajate arvult on see üks populaarsemaid Helsingi messikeskuse üritustest – 2019. aastal kogus üritus 64 589 külastajat. Eestist oli erialakülastajaid üle 300, lisaks reisihuvilised tavatarbijad. Kokku osales 2019. aastal 935 eksponenti 90 maalt.

KU päevatoimetaja