Sadala laste rohkus tingis täiendava lasteaiarühma avamise

Hiljuti oli Jõgeva valla Sadala koolimajas õnnelik päev: avati uue lasteaiarühma Õnnetriinud kaasaegsed ruumid.

Sadala lasteaia õpetaja Jegvenia Novak. Foto Jaan Lukas
Sadala lasteaia õpetaja Jegvenia Novak. Foto: Jaan Lukas

[pullquote]Eriti meeldib neile kaerahelbepuder, mida ka juurde küsitakse.[/pullquote]Õnnetriinude rühma ruumides hakkavad silma avarus ja ilusad ning mahedad värvitoonid. Seinale on joonistatud rühma maskot Õnnetriinu ja Öökull kui tarkuse sümbol. Mänguasju on alates kiikhobusest kuni tehno- ja digiajastu leludeni. „Mitmekülgsed võimalused mängimiseks avardavad silmaringi. Nii saadakse uusi teadmisi, oskusi ja kogemusi,” ütles rühma õpetaja Jegvenia Novak. Tema sõnul on Õnnetriinud liitrühm, kus lapsed käivad vanuses kuni kolmanda eluaastani.

Sadala kooli direktor Taavi Duvin soovis edu Õnnetriinude rühma õpetajale ja tänas uute ruumide ehitajat, firmat OÜ Kothoi. Ruume tutvustades rõhutas ta, et nii paikonna koolis kui ka lasteaias peetakse oluliseks looduslähedust.

Õnnitlema tulid ka Jõgeva vallavanem Aare Olgo ja vallavolikogu esimees Raivo Meitus. Rohkesti tänusõnu sai Sadala kandis elav Jõgeva vallavolikogu liige Tiina Teppan, kes uue lasteairühma ja selleks vajaliku keskkonna loomisele mimtekülgselt kaasa aitas.

Sadala lasteaia mänguväljak. Foto Jaan Lukas
Sadala lasteaia mänguväljak. Foto: Jaan Lukas

Nägusa mööbliga varustamisel aitas Sadala Õnnetriinusid Palamuse lasteaed Nukitsamees, mille direktor Marika Merusk avapäeval samuti tervitas. Sadala kooli hoolekogu nimel lausus häid sõnu selle esimees Liisa Katt.

Sadala koolis tekkis mõte uue lasteaiarühma loomiseks ja ruumide ehitamiseks üle aasta tagasi, sest seninises Lepatriinude rühmas tekkis järjekord.

„Olen seitsmendat aastat Sadala koolis pikapäevarühma õpetaja. Teist nädalat tegelen ühtlasi ka lasteaialastega. Pakun lastele hommikuputru. Eriti meeldib neile kaerahelbepuder, mida ka juurde küsitakse. Laste lemmiktegevused on joonistamine, puzzlede kokku panemine, mängimine legodega,” rääkis Õnnetriinude rühma abiõpetaja Relika Kliimak.

Õpetaja Age Nork märkis, et lapsed kohanevad uues rühmas väga hästi. Tema töötas varem Tartus, kuid uue lasteaiarühma loomine andis võimaluse saada tööd kodukandis.

Jaan Lukas