Sindi hoovimüügil müüdi autosid ja küpsetati pannkooke

Tänasel Sindi hoovimüügipäeval leidsid maja ja auto uue omaniku, kuid osteti palju muudki tarvilikku. Ühepäevakohvikutest läks läbimüügilt ilmselt kõige paremini Sindi noortel kokkadel noorte kokandusringis Sinklased.

Sindi hoovimüügipäeval tehti Lohu tänava nn Sitsi ühepäeva kaubamajas näomaalinguid, müüdi mängu- ja pärisautot ning teisi tarvilkke asju nii väikestele kui suurtele. Foto Urmas Saard
Sindi hoovimüügipäeval tehti Lohu tänava nn Sitsi ühepäeva kaubamajas näomaalinguid, müüdi mängu- ja pärisautot ning teisi tarvilkke asju nii väikestele kui suurtele. Foto: Urmas Saard

Sedakorda oli avatud 15 hoovimüüki, millest mitte päris kõik ei kaubelnud oma koduõuel. Müüdi ka suure paneelmaja esisel ja üks kohvikutest avati seltsimaja juures.

Lohu tänava alguses asuvas majapidamises polnud müügis ainult ühe pere teisele ringile läinud asjad. Majaperenaine Alice Laanema ütles naljatledes, et nende õuel oli avatud ühepäeva kaubamaja. „See on Sitsiküla kaubamaja, kuhu tõid oma müügiks minevaid esemeid ka teised head tuttavad,” rääkis paljude toimetamiste keerises Alice, kes oli juba mõned päevad varem oma suure reklaami Pärnu maantee poolsele aiale kinnitanud. Varem väljahõigatud uhke lastehäärber müüdi maha enampakkumisel. Müügis oli ka korraliku väljanägemisega sõiduauto, jalgratas, tõukeratas, kreissaag ja palju muud väga asjalikku kaupa, mida saab huvikorral veel ka hiljem osta. Üks Sitsiküla kaubamaja külastaja oli teises kohas avatud hoovimüügil saanud oma auto ära müüa. Sama loodab ka Renaul omanik, kes ootab jätkuvalt ostjat. Alice tegi näomaalinguid, pakkus kondiitrikooke ja vahvleid.

Pärnu maantee 39 paneelmaja elanik müüs terrassil mosaiikpilte. Neid on tal raamitult kogutud üsna suur hulk. Esimesena osteti ära üks kassipildiga mosaiikpilt. Oli ka hobuste ja linnavaadetega pilte. Kõik väga ilusad ja tegumoelt huvitavad. „Mulle meeldis mosaiikpiltide kokkupanek. Siis mõtlesin, et miks neid pärast kokkupanekut uuesti segamini ajada ja karpi tagasi panna. Võiks ju ära raamida,” rääkis meeldiva vestlusega vanaproua.

Seltsimaja juures avatud pannkoogikohvikust on juba põgusalt läbi mitme uudise juttu olnud, aga päeva lõppedes oli ettevõtmise algataja ja peamine organiseerija Kaur Kasemaa lahkelt valmis veel täiendavatele küsimustele vastama. „Ütleksin päeva kokkuvõtvalt, et oli väga töökas ja tore päev. Pannkooke küpsetasime umbes paarisaja ringis. Neid jätkus kella kolmeni, sest pannkoogitainast rohkem polnud. Burgereid tegime umbes 30. Kohviku murule paigutasime umbes 50 istekohta, mis olid kogu päeva pidevalt hõivatud. Kuna tellimusi tuli oodatust rohkem, siis pidi muidugi ooteajaga arvestama, aga kõik said oma tellimused kätte,” rääkis Kaur hilisõhtul. „Uskumatult populaarsed olid bataadi ehk maguskartuli friikartulid, mida igast kohvikust tellida ei saa. Kõige populaarsem oli muidugi koduse maasikamoosiga ja nutella banaani pannkook,” jätkas Kaur selgitustega. Kuuldavasti andsid hästi paljud kohviku külastajad kiitvat tagasisidet. Kaur usub, et sellest algatusest võib saada traditsioon. „Kohtume järgmisel aastal uuesti!”. Kohvikus töötasid lisaks Kaurile veel Karl Hussar, Fred Hussar ja Kaari Kasemaa. Juhendajana hoidis neil silma peal Marek Sild, kes ongi noorte kokkajate koolitaja.

Perekond Mets on Jõe ja Ringi tänava nurgal igal hoovimüügipäeval osalenud. Seegi kord oli müügis suur valik rõivaid ja jalanõusid. Tavapäraselt küpsetasid nemad väga maitsvaid vahvleid. Mõnedel vahvliküpsetamine lihtsalt õnnestub, pealegi eranditult kõigil kordadel. Kingiks anti kaasa punapõsksed magusad õunad, vist martsipani õunad. Nemadki mõtlesid aegsasti kaugele nähtavale reklaamile, mis kutsus Paide maanteel liikujaid mõne sammu kõrvaltänavasse astuma.

Ringi tänaval elav Juhansoo on tulnud pealinnast tagasi kodulinna, kus talle meeldib rohkem kui suures linnas. Silma hakkas tema müügioskus, mida tegi nagu elukutseline: meeldivalt ja hästi.

Jõe tänaval kaubeldi riideesemetega ja originaalselt ilusa kujundusega tagaaias asub lehtla, kus Marek Jürgenson kergeid suupisteid pliidil valmistas. Istuda võis lehtla katuse all pehmetel istmetel või päikselise taeva all keset aeda.

Pea kakskolmandikku kohtadest jäi ajanappuse tõttu külastamata, aga seniste kogemuste põhjal võib arvata, et needki käimata paigad olid sama toredad ning külalislahked.

Urmas Saard

Samal teemal:

Kokandusringi Sinklased noored pannkoogipäeva tegemas. Foto Urmas Saard

 

 

 

Piltuudis: Lavassaare Trio esines pannkoogipäeval Sindi suvemuusika sarjas

Alice müüb uhket laste häärberit. Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi hoovimüügipäeva sisse mahub ka pannkoogipäev