Kahepäevane Saadjärve festival kutsub järvele ja järve äärde

13. – 14. juulil toimuv Saadjärve festival pakub tegevusi nii järvel kui kaldal.

Saadjärv. Foto Urmas Saard
Saadjärv. Foto: Urmas Saard

Laupäeval, 13. juulil alates kella 12st toimuvad Saadjärve randades erinevad tegevused: Tabivere rannas saab sõita parvega (11:30-12:30; 16:30-17:30) ja kell 16:00 demonstreerib Tartu Sukeldumisklubi uppuja päästmist. Lisaks saab külastada Tabivere muuseumit ja Juhuse õlletehas avab samuti oma uksed. Kel ei ole olnud võimalust külastada Äksi kirikut, siis ka see võimalus on olemas. Kalda rannas ootab Tartu Sukeldumisklubi snorgeldamisvarustusega, soovijatel on võimalus vaadata veealust maailma. Ka Äksi Motorantšo kohvik on sel päeval avatud. Jääaja Keskuse juures kivipargis toimub laat ja Tartu valla isetegevuslaste kontserdid igal täistunnil. On võimalus sõita nii jahi- kui parvega. Avatud on Jääaja Keskus, Jääkaru kohvik ja Soomepoiste Tubamuuseum. Kukulinna rannas on võimalus proovida aerulauaga sõitmist ja külastada saunalahvkat. Äksis on avatud kodukohvikud. Päeva lõpetavad Kristiina Ehin ja Silver Sepp kontserdiga: „Aga armastusel on metsalinnu süda“ Saadjärve kaldal Jääaja Keskuse juures kell 19:00.

Pühapäeval, 14. juulil kell 11.00 algab Jääaja Keskuse 7. sünnipäev keskuse avamise ning suure tordi söömisega Jääkaru kohvikus. Kell 12 saabub keskusesse külla lumekuninganna Elsa, kes teeb lastega kuni kella 14ni vahvaid mänge ja võistluseid. Huvilised saavad lasta teha endale näomaalinguid ning mängida VSpa majamängu. Kivipargis saab sõita poniga ning külastada miniloomaaeda. Sünnipäevalt ei puudu ka traditsiooniks saanud tasuta giidiekskursioonid, mis toimuvad eesti ja vene keeles kell 13 ja 15, ning loomulikult ka parvereisid Saadjärvel. Kell 14.30 ja 15.30 on võimalus elada kaasa Hullu Teadlase põnevatele katsetele. Jääaja Keskuse sünnipäev lõpeb kell 18.00 algava Laura Põldvere kontserdiga Saadjärve kaldal.