Tapa valla lastekoor Lätis

Tapa valla lastekoor andis teel Vievise koorikonkursile kontserdi Riia lähedal asuvas Ezerkrasti rehabilitatsiooni keskuses.

Tapa valla väikekandle ansambel   Ezerkrasti rehabilitatsiooni keskuses. Foto Urmas Saard
Tapa valla väikekandle ansambel Ezerkrasti rehabilitatsiooni keskuses. Foto: Urmas Saard

Vievise koorikonkurss ConMoto toimub 18. mail Leedu väikelinnas Vievises, aga sõitu alustati Tapalt juba täna. Tapa valla lastekooris laulavad koolilapsed erinevatest Tapa valla üldhariduskoolidest: Lehtse, Tapa ja Jäneda koolist. Samuti on kooris lauljaid naabervalla Aravete keskkoolist.

„Ezerkrasti kontsert toimub koostöös heategevusliku organisatsiooni Y’s men International Pärnu klubiga,” selgitas Pärnu klubi liige Piia Karro Selg.

Rehabilitatsiooni keskuses oli kavas 14 esitatud lugu. Publik kuulis koorilaulu, kandlemängu, eesti lõõtsa, karmoškat, plokkflööti, klaveripala. Saatemuusikaks mängiti klaverit.

Koori juhatasid Tiiu Tikkerber ja Alina Leopard, klaveril saatis Darja Roditšenko. Plokkflööti mängis Triin Soosalu. Lõõtsalugusid mängis Randmar Tuulemäe. Klaveripala esitas Emilia Leopard.

Kontserdi avalooks valiti leedu rahvaviis „Hele päike tõusis”. Kaisa ja Riin Lillevälja mängisid kandlepalasid filmist „Kevade”. Väike kandleansambel esitas Eesti rahvaviise „Targa rehealune ja „Äksi polka”.

Kontsert lõppes Airi Liiva sõnade ja viisiga „Laskem laulda”. Väga südantliigutavaks kujunes publiku tänu. Mitmed keskuse hoolealused kinkisid endi joonistatud pildi ja käsitöö. Kingiti ka Läti käsilipp.

Kuid enamiku publiku lahkumise järel istus Riia Y’s men klubi esindaja Ramants-Peters Jansons klaveri taha ja mängis Eesti esinejatele veel mitu head klaveripala, mille saatel laulis ta ise ja veel kaks Y’s men klubi esindajat, Zenia Bobovica ja Mara Priede.

Urmas Saard