Sindi multifunktsionaalne traktor sai olulise lisaseadme

Tänavu 18. aprillil alustas Sindi Kommunaalis tööd uhiuus multifunktsionaalne traktor Kubota STW37, mis soetati eelkõige lehtede koristamise eesmärgil. Kui paar nädalat pidi keegi traktori kõrval puulehtede imuri voolikut hoidma, siis täna saadi väga vajalik lisaseade juurde, mis võimaldab lehti järelhaagise punkrisse koguda ka ilma abistava tööliseta.

Kubota ja puulehtede imuriga Sindis Lohu pargi kraavi puhastamas. Foto Urmas Saard
Kubota ja puulehtede imuriga Sindis Lohu pargi kraavi puhastamas. Foto: Urmas Saard

Sindi kommunaali juhataja Heli Ruus ütles, et uut seadeldist hakatakse juba homme katsetama. Juhataja sõnul oli varasem tehnika täielikult oma aja ära elanud ja nõudis väga suurt lisatööjõudu nii masina seadistamisel kui ka lehtede kogumisel. Seetõttu jäid sügisel lehed koristamata. Kõige halvem on olukord kraavidesse jäänud lehtedega, mis on vettinud ja osaliselt kõdunenud. Selline kõdu ummistab vooliku ja ühendused. Täna mässas Mati Oks pooleldi kõdunenud lehtedega Lohu pargi servas Raudtee tänava ja Pärnu maantee vahelise kraavi puhastamisel. Ruus kiidab nii imuriga töötavat meest kui traktoristi Vassili Razlivajevit.

Sindi kommunaal kasutab traktorit terve Tori valla erinevate piirkondade hooldamiseks. Masin on varustatud ka niiduki, saha, kopa ja liivapuisturiga. Järelhaagis on kolmele küljele kallutatav. Lehtede purustamise mehhanism võimaldab suuremat koormat, siiski seab omad piirid kaal.

Huvitav on teada ka mõningaid traktori üldandmeid. Kubota kolmesilindrilise diiselmootori nimivõimsus on 27.3 kw ehk 37.1 hj. Kütusepaagi maht 29,5 l. Tippkiirus kuni 34.1 km/h, nelikveoga. Rippsüsteemi maksimaalne tõstejõud aisaotstes 970 kg. Väga mugav juhikabiin: ruumikas, vaikne, konditsioneer, soojendus, panoraamuksed. Kubota on 2940 mm pikk, tühikaal 1250 kg.

Urmas Saard