Kaks kohviringi ümber Soomaa on taastulekul

Juba kuuendat kevadet järjest avavad Rohelise Jõemaa Koostöökogu piirkonna ettevõtjad ja organisatsioonid pop-up kohvikud ning kutsuvad osa saama erinevatest tegevustest.

Jõesuu Külamaja. Foto Urmas Saard
Jõesuu Külamaja. Foto: Urmas Saard

Kui tavaliselt on kohvikud avatud märtsikuus kevade sünnipäeva paiku, siis seekord ootame teid külla kuu aega hiljem, 20. aprillil. Kohvikud on avatud 12.00 – 16.00, kuid tasub jälgida tähelepanelikult programmi, sest mõni kohvik hakkab tegevusega pihta juba varasemal kellaajal. Üritust korraldatakse LEADER-toetuse abil.

Sel aastal soovime rohkem tähelepanu juhtida ka LEADER-toetusega valminud objektidele piirkonnas. Jälgi infot meie kodulehel joemaa.ee või Rohelise Jõemaa Koostöökogu FB lehel.

Järgnevalt väike ülevaade, kes ülestõusmispühade eelsel päeval külalisi ootavad.

Tulihein OÜ pakub toitlustust Järvakandis.

Kõveri Puhkekeskus ootab sind vibu laskma. Nende maastikuviburada on rajatud LEADER toetusega.

MTÜ Paikuse Avatud Noortekeskus saab noorte kokandusringi juhendamisel valmistada müslibatooni ning maitsta, mida hõrgutavat on nad selleks päevaks valmistanud. PANOKE noorte kokandusring „Trühvel“ võitis üle-eestilise Rimi Meistriklassi võistluse esimese võistlusvooru. Kohe seal lähedal asub ettevõte PlasmaPro OÜ, kes LEADER-toetusega soetab tegevuste arendamiseks metalldetailide lihvimispingi. Kui soovid nende tegevustest täpsemalt teada saada, siis mine ja vaata. Tänu neile on Rohelise Jõemaa Koostöökogu bürootöötajatel imeilusad nimesildid!

Paikusel ootab teid veel kohvik Florinda, kus saab kõhu täis süüa ning maitsta imehäid hõrgutisi.

Soomaa piiril ootab sind Põnka Puhketalu, kus saab üle vaadata, kui palju tallekesi on sellel talvel sündinud. Toimekas Jõesuu külas on avanud uksed Jõesuu Külamaja, kus muude tegevuste hulgas saad tutvuda ettevõttega Raivo Remont OÜ, kes on oma töökotta soetanud LEADER-toetusega painutuspingi. Samas külas ootab sind River Rose Villa vastutulelik pererahvas, kes pakub imehäid hõrgutisi ning kindlasti tutvustab oma unikaalset maakeldrisse ehitatud sauna. Tori Rahvamajas toimub esimene nõudelaat, kuhu on oodatud kõik, kes soovivad müüa, osta või vahetada ning kohvikus ootavad suussulavad Pavlova koogid. Taali külas ootavad sind Kunstiköögi tegusad toimetajad, kes valmistavad imeilusaid dekupaaž tehnikas kaunistatud esemeid ning saladuskatte all võib öelda, et ka nende valmistatud lihapirukad on imemaitsvad. Kas nad neid ka sel aastal valmistavad, seda pead ise järgi uurima. Kui sul on meevarud otsas, põika läbi Mesila talust, et osta mett ja kuulata huvitavaid jutte mesilastest. Samuti ootavad sind imearmsad loomad Alpakafarmis.

Pärnu – Jaagupi poole sõites tasub kindlasti sisse põigata Pärnu-Jaagupi alevisse ning külastada LEADER-toetusega valminud Pärnu -Jaagupi Kultuuri- ja Spordiparki. Natuke Tallinna poole edasi sõites Kaelase külast leiad külalisi ootamas Jaanihanso Siidrivabriku. Kas tead, et Jaanihanso Jääsiider võitis Pärnumaa Toidumeene konkursil kõige kõrgema koha joogimeene kategoorias? Vahenurme Selts VAHEKA avab külamaja uksed ning ootab külalisi head-paremat maitsma.

Põhja-Pärnumaa valla Vändra poolses otsas põika sisse C.R. Jakobsoni Talumuuseumisse, kus saad osaleda lihavõttepühade teemalises töötoas. Seal lähedal ootavad sind Köögirüütlid ning Samliku koolimaja. Pärast Jakobsoni talu külastamist on paslik heita pilk peale ka Lydia Koidula sünnikohale, mille lähedal on uksed avanud Maarjakase Savikoda. Külastada saab ka EELK Vändra Martini koguduse kirikut, see hoone sai LEADER-toetusega uue katuse.

Viljandi poole sõites mine läbi Lahmuse vesiveskist, seal ootavad sind MTÜ Altveski toredad inimesed, et tutvustada vesiveski muuseumi.

Selle aasta kohviring toimub lihavõttepühade vaiksel laupäeval, seetõttu on sul erakordne võimalus saada osa üritustest ka enne ja pärast 20. aprilli. Tegevusi suure nädala ja ülestõusmispühade ajal saad nautida koos EELK Kõpu Peetri kogudusega.

Meie soovime meeldivaid elamusi ning päikeserohket kevadet koos tegusate inimestega. Ootame sind 20. aprillil toimuvale üritusele kaks kohviringi ümber Soomaa! Detailne info on üleval meie kodulehel  ja FB lehel.

Annika Parm
Rohelise Jõemaa Koostöökogu projektijuht

Samal teemal:

Foto Annika Parm

 

 

 

Annika Parm: Rohelise Jõemaa Koostöökogu tänab kõiki kohvikuid ja külastajaid

Kersti Kullimaa, ühepäevakohviku Kersti Maiused perenaine Are Huvikeskuses Foto Urmas Saard

 

 

 

Hästi meeldejääv oli Henri laulmine ja alpakafarm