Ilma lumise helgita ja aasta pimedamal ajal loovad jõulukuist meeleolu värviliselt sädelevad tänavakaunistused

Tänavu paigaldati jõulukaunistused Sinti peale esimest adventi, 5. detsembriks. Varasema korraldusega harjunud inimesed väljendasid kohtumistel tänavatel ja sotsiaalmeedias pisku hilinemise pärast tugevalt pahameelt.

Jõuluehtes Sindi. Foto Urmas Saard
Jõuluehtes Sindi. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Siit on kaasa võtta väärtuslikke õppetunde järgmiseks aastaks[/pullquote]„Paraku selgusid mõned tehnilised tõrked eelmiste aastate ehetega, sest paljud neist olid katkised ja seetõttu said tuled väikese hilinemisega üles. Sellest teavitasime elanikke oma kodulehel ja Facebooki lehel,” selgitas Katariina Vaabel, Tori vallavalitsuse avalike suhete spetsialist. Külauudiste infoveskis imetleti, kui kiiresti suudab Tori vallavalitsus ka pisemale kriitikale osavõtlikku heatahtlikkuse ja vabandusega reageerida. Juba poolteist tundi pärast repliigi avaldamist võis sama päeva hilisõhtul lugeda Tori valla Facebooki lehelt, et Sindi linn saab tehniliste takistuste tõttu jõuluehtesse väikese hilinemisega: „Töödega alustatakse lähipäevil ja planeeritakse lõpetada hiljemalt teiseks advendiks. Vabandame ja soovime kõigile rahulikku jõuluaja algust!”

Valla teatel ongi praeguseks kõik plaanitud ehted juba üleval, üksnes raekoja ehtimine jätkub. Täna avaldasid mõned Wöhrmanni puiesteel jalutavad kodanikud arvamust, et sarnaselt eelmiste aastatega võinuks ka tänavu puude võrestikus olla punased tulukesed. Seda enam, et nüüd on konarlik ja lagunenud asfaltkate asendatud eeskujuliku kiviparketiga, mida mööda on hästi meeleolukas jalutada.

“21 meetri kõrguse kuuse jaoks uued ehted

Tänavu Sindis kasutatud ehete arvulist mahtu on avalike suhete spetsialisti sõnul raske välja tuua. „Ilmselt on veidi vähem kui eelmisel aastal, sest umbes 15 ehet olid katkised. Samas soetati suure 21 meetri kõrguse kuuse jaoks uued ehted.” Pole teada, mitmenda koha võtab käesoleval aastal Sindis kasvava ehitud jõulupuu pikkus. Kas on Eestis kõige kõrgem? Kes teab sõna sekka öelda, võib kommentaari keskkonnas märku anda.

Vallavalitsus toimetab üksnes avaliku ruumi ehtimisega, jättes allasutuste hooned ja territooriumi nende endi hooleks. Seepärast puudub sedakorda ka ajaloolisel Sindi muuseumi hoonel harjumuspärane roheline kaunistuste vöö, mis eelmistel aastatel paigaldati Sindi linnavalitsuse ettevõtmisel. „Lasteaia territooriumil kasvava kuuse ehtimist organiseerib lasteaed ise,” lisas Vaabel juurde.

„Kokkuvõttes võime öelda, et see aasta on olnud kohanemise, ülemineku- ja õppimise aasta. Jõulukaunistuste olukord on igas piirkonnas erinev, ka ajalooliselt. Siit on kaasa võtta väärtuslikke õppetunde järgmiseks aastaks, et paremini valmis olla,” vahendas Vaabel vallavalitsuse mõtteid.

Vallavalitsuselt: „Soovime elanikele rõõmsat ja rahulikku saabuvat jõuluaega! Olge hoitud!”

Urmas Saard

Samal teemal:

Valgel lumel ja tulede säras paistab väike jõulupuu installatsioon eriti mõjuvalt silma. Foto Urmas Saard

 

 

 

Kuhu kadusid Sindi linna jõulukuised ehted?

Renna valmistatud jõulupuu installatsioon Sindis. Foto Urmas Saard

 

 

 

Renna otsustas ülemaalist jõuluvanade konverentsi tervitada enda valmistatud jõulupuu installatsiooniga