Renna otsustas ülemaalist jõuluvanade konverentsi tervitada enda valmistatud jõulupuu installatsiooniga

Sindi sotsiaaltöökeskuse juhataja Renna Järve idee sündis teadmisest, et homme Sindist algavaks ülemaalise jõuluvanade konverentsiks tuleb väikelinnal erilise aupaklikkusega suhtuda.

Renna valmistatud jõulupuu installatsioon Sindis. Foto Urmas Saard
Renna valmistatud jõulupuu installatsioon Sindis. Foto: Urmas Saard

Väikelinna seisukohalt võib rääkida nö sajandi suursündmusest, kui Sindist alustavad teekonda üle poolesaja jõulutaadi, -memme ja päkapiku. „Kuna Tori vallavalitsus ei leidnud tänavu võimalust linna sotsiaaltöökeskuse ja noortekeskuse vahelisele alale kuuske püsti ajada, siis mõtlesin selle ise valmistada. Metsast tillukese kuuse toomine oleks olnud muidugi hõlpsam lahendus, aga tahtsin rohkem vaeva näha,” selgitas Renna.

Jõulupuu installatsiooni tugikonstruktsiooni tarvis kasutas ta kodust toodud laste batuudi tugiposte, mille rüütas kilekottidest lõigatud ribadega. Kaunistuseks riputas heegeldatud töid ja käbisid. Värvitud elektrilambid sädelevad tagasihoidlikult paksu rüü sees. „Poole töö pealt mõistsin, et tegelik välimus ei kujune selliseks nagu algselt vaimusilmas ette kujutasin,” oli Renna veel eile õhtupoolikul sügavalt löödud. „Tahtsin juba käega lüüa ja töö katki jätta, aga siis lohutas ning julgustas loominguga jätkama minu hea kaastööline, sotsmaja perenaine Eelika Kiviloo. Täna aitas ka tema hulga sidumisi ära teha,” rääkis visa hingega ja nobedate näppudega naine.

Juta Velleste, Sindi Naisliidu juhi sõnul on naisliidu poolt kõik ettevalmistused jõuluvanade konverentsi väisamiseks Sindis tehtud. Tellitud kringlit peaks jagamiseks jätkuma pea paarisajale esimesele suule. Teed keedetakse nii palju kui seda kulub ja piparkooke saab samuti kuumale joogile kõrvale näksida. Esinema on palutud Sindi Murueided ja Pärnu Tammsaare kooli Pärlike. Lisaks punakuuelistele vestavad juttu Tori vallavanem Lauri Luur, abivallavanem Jana Malõh ja Juta Velleste. Pärnu praostkonna praost Tõnu Taremaa jagab advendi tuld, mida saab kodudesse kaasa võtta.

Jõulutaatide, -memmede ja päkapikkudega on ühes Janne Ristimetsa tantsuinglid ja Piparkoogi ansambel. Noortekeskuse ees avatakse jõuluvanade postkontor.

Jõuluvanade konverentsi lahkudes jääb Jüri Saamel tantsumuusikat tegema. Kui pidulistel huvi ja jaksu piisavalt, siis kestab pidu kuni neljani.

Urmas Saard

Samal teemal:

Jõulutaat Ärni telekaamera huviorbiidis Foto Urmas Saard

 

 

 

Ülemaaline XVIII jõuluvanade konverents saab alguse Sindist