Hõimupäevadel esineb Soome tippakordionist Maria Kalaniemi

Koostöös MTÜ Fenno Ugriaga korraldab Reval Folk hõimupäevade erikontserdi, mil publiku ette astub Soome üks juhtivaid kaasaegseid akordioniste ja rahvusvaheliselt tunnustatud muusikuid – Maria Kalaniemi.

Maria Kalaniemi Foto Elina Brotheus
Maria Kalaniemi. Foto: Elina Brotheus

[pullquote]Läbi pärimuse ja helikeele astuvad minevik ja tänapäev omavahel dialoogi, nagu ühe ja sama vöö erinevad mustrid[/pullquote]Mariaga mängib kontserdil hetke koos ka tema kauaaegne õpilane ning praegune kolleeg, Eesti üks edukamaid akordioniste maailmas – Tuulikki Bartosik. Teiseks peaesinejaks on legendaarne Mordva meestelaulu traditsiooni hoidev vokaalansambel Toorama, kes käis viimati Eestis kuus aastat tagasi. Peale kontserti toimub laulutuba Jaan Sarvega, kes on Tallinnas elav seto juurtega pilli- ja laulumees.

Õhtu pühendatakse hõimuseostele eestlaste ja sugulasrahvaste vahel. Läbi pärimuse ja helikeele astuvad minevik ja tänapäev omavahel dialoogi, nagu ühe ja sama (hõimluse) vöö erinevad mustrid.

Kontsert toimub 19. oktoobril kell 19 Tallinna legendaarses pärimuskontsertide pesas – Vanalinna Muusikamajas

„Me küsime iseendalt ja kõigilt pealinna inimestelt, kes me oleme, kust me tuleme ja mis ühendab meid meie hõimurahvastega, et ei ununeks ära, kus on meie juured,“ sõnas kontserdisarja korraldaja Kadri Allikmäe. „Oleme tänulikud Fenno-Ugriale, et taolise kaliibriga esinejad tänu hõimupäevadele Tallinnasse jõuavad.“

„Mul on siiralt heameel, kui noor ja entusiastlik rühm inimesi on algatanud professionaalse sarja Reval Folk erinevate rahvaste pärimusmuusika tutvustamiseks, mis on juba teisel aastal kujunenud väga menukaks. Sarjal on potentsiaali kasvada esialgsest suuremaks ja muutuda heaks eeskujuks, toeks ja ehk ka raamiks teistele Tallinnas toimuvatele folkloorisündmustele,“ sõnas hõimupäevade peakorraldaja Kadi Rautalainen MTÜ-st Fenno-Ugria Asutus.

Kontsert toimub 19. oktoobril kell 19 Tallinna legendaarses pärimuskontsertide pesas – Vanalinna Muusikamajas. Uksed ja kohvik avanevad juba kell 18. Kohapeal on avatud juhendatud tegevustega lastetuba, et ka väikeste lastega vanemad saaksid sügis-talvisel ajal kodudest välja.

Reval Folgi kontserdid on kingitus Eestile ja Tallinnale meie riigi 100. sünnipäeva puhul.

Kontserdi toimumist toetavad Tallinna Kultuuriamet, MTÜ Fenno-Ugria Asutus, Soome Instituut, Tallink ja Hotell St. Barbara.