Pärlike esines suve lõpetavatele Sindi eakatele

Sindi Naisliit korraldas eakatele suve lõpetava peo, mis tuulise ja vihmase ilma tõttu viidi Sindi sotsiaaltöökeskuse siseruumidesse.

Tantsuansambli Pärlike juhendaja Jelena Vaganova näitab esinejatele esinemise paika Foto Urmas Saard
Tantsuansambli Pärlike juhendaja Jelena Vaganova näitab esinejatele esinemise paika. Foto: Urmas Saard

Tantsuansambli Pärlike juhendaja Jelena Vaganova vaatas ilmselt mureliku pilguga esinemiseks eraldatud väheste ruutmeetritega põrandat, aga rahulolematust välja ei näidanud ja noored said tormilisi liigutusi proovida ka ülikitsastes tingimustes. Hätta nad ei jäänud ja seinadki jäid pärast esinemist oma kohtadele paigale. Tantsuansambel koosneb peamiselt Pärnu Tammsaare põhikooli õpilastest. Nende esinemiste kava sisaldab väga mitmesuguseid žanreid: rahvatantsutöötlustest estraaditantsudeni, aga nad on teinud ka süžee- ja mängulavastusi. Pärlike on võitnud rahvusvahelistel tantsuvõistlustel ja olnud alati oodatud esineja.

Tänavu 20. aprillil täitus ansamblil 20 tegevusaastat. Mai lõpus tähistas Pärlike Pärnu kontserdimajas oma juubelit. Pidulikul kontserdil tulid lavale viie- kuni 17-aastased ja täiskasvanute rühm. Pidupäeval saadi tunnustuseks Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse kiituskiri ja Eestis asuva Venemaa Föderatsiooni saatkonna kultuuriatašee Irina Bliznets andis üle Venemaa saatkonna aukirja. Täna andis omapoolse tänukirja üle ka Sindi Naisliidu esinaine Juta Velleste.

Kuna esinejate tempokas tantsimine pani ka Sindi memmede ja taatide südamed kiirelt pekslema, siis kutsus Velleste tantsuansamblit veelgi esinema. Noortega oli kaasas üks lapsevanematest, Oksana Mihhailova, kes osutab abi korralduslikul poolel. Tema arvates on Sinti tagasi tulek täiesti mõeldav, ainult sellisel juhul tuleb oma soovist võimalikult varakult teada anda. Küllap vajab Pärlike ka palju avaramat tantsupõrandat.

Märksa väiksema pinnaga tuli lahedalt toime järgmine esineja. Anatoli Jerefejev laulis ja mängis kitarri. Ka Jüri Saamel mahtus hõlpsasti oma instrumentidega ühte nurka ära ja esitas eakatele tantsumuusikat ning -laule.

Kui Pärlike oli oma esinemise lõpetanud, tõsteti kokku lükatud lauad keskpõrandale tagasi ja laud kaeti suupistetega. Velleste tänas tänukirjadega neid inimesi, kes aitasid möödunud kuul korraldada Sindi Naisliidu 25. juubeli tähistamist.

Velleste sõnul teeb naisliit 7. oktoobril väljasõidu oma kava ja esinejatega Suurejõele, kus tähistatakse rahvusvahelist eakate päeva.

Urmas Saard