Türgi teemalise viktoriini teise päeva tulemused ja fortuuna soosikud selgunud

Täna hommikul loositi välja Türgi teemanädala veebiviktoriini teise päeva küsimustele õigesti vastanute vahel viis auhinda.

Türgi teemanädalal Pärnus ehivad Raeküla Vanakooli keskuse hoonet Eesti ja Türgi riikide lipud Foto Urmas Saard
Türgi teemanädalal Pärnus ehivad Raeküla Vanakooli keskuse hoonet Eesti ja Türgi riikide lipud. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Ka eile oli sarnaselt esimese päevaga viktoriinis osalejaid 28[/pullquote]Täna oli fortuunaks Eestis resideeruva Türgi suursaatkonna esindaja Riina Celik. Peaauhinna võitis Inga Mänd, kes sai pääsmepaari Tanini Trio esinemisele Pärnu Kontserdimajja. Evil Eye rinnanõela saavad Heli Tamm ja Reet Kruus. Eesti – Türgi suhete raamatu saab Este Maidle. Reisijuht ja märkmik kuulub Tiiu Kirsimäele.

Lisaks eelnimetatuile saavad kolm vastajat põhjalikkuse eripreemia. Kaie Väljak vastas eilsele teisele küsimusele, et Türgis said naised valimisõiguse kohalikel valimistel 20. märtsil 1930. Parlamendivalimistele laiendati see õigus 5. detsembril 1934 vastu võetud põhiseaduse parandusega. Esimest korda valisid ja kandideerisid naised 8. veebruaril 1935 toimunud parlamendivalimistel, kus osutus parlamenti valituks 18 naist. Ka vastaja Este Maidle on teises vastuses andnud küsitust oluliselt põhjalikumat infot. Sama tegi Inga Mänd.

Ka eile oli sarnaselt esimese päevaga viktoriinis osalejaid 28. Kuigi kaks esimesel päeval vastanut järgmistele küsimustele vastuseid ei saatnud, jäi osalejate hulk samaks, sest neid asendasid uued mälumängurid. Kõigile neljale küsimusele vastas õigesti 25 osalejat.

Urmas Saard

Samal teemal:

Ted Ankara College Foundation Ensamble esinemine Sindi gümnaasiumi aulas Foto Urmas Saard

 

 

 

Türgi teemalise viktoriini esimese päeva tulemused selgunud