Tänase õhtuga lõpetatakse Sindi Rocki toimumiseks pea kõik suuremad ettevalmistused

Täna pärastlõunal võis märgata Sindi lauluväljakul ja laval vilgast tegevust. Alustati piirdeaedade, lavakonstruktsioonide, heli- ja valgustehnika paigaldamist. Noored Kristiina Anufrieva ja Mirjam Silgo olid aga kogu pika päeva Tori valla kultuurinõunikul Mart Tõnismäel abis, et homme algava Sindi Rocki ajaks kõik ettevalmistused eeskujulikult tehtud saaks.

Protone OÜ töömees paigaldab Sindi Rocki tarbeks lavakonstruktsioone Foto Urmas Saard
Protone OÜ töömees paigaldab Sindi Rocki tarbeks lavakonstruktsioone. Foto: Urmas Saard

[pullquote]seitse esinejat: Bestia, Empty mind, Killedbeez, Rotiküla Kõutsid, Sibyl Vane, NIKNS Suns, Vennaskond[/pullquote]Tõnismäe ütles, et piirdeaedikut paigaldatakse umbkaudu 300 meetrit. „Protone on usaldusväärne ja hea firma, kes paigaldab ka käesoleval korral nii lava põranda, kui konstruktsioonid, mille külge kinnitatakse kõlarid ja muu vajalik helitehnika, muidugi ka valgustehnika. Enne Protone saabumist katsid Kristiina ja Mirjam laululava kaldpindasid musta kilega. Nemad kuuluvad Sindi noortevolikogu algatusrühma. Tegelikult on rockkontserti eelselt algatusrühma noori palju rohkem abis olnud ja tullakse välja ka homme, et aidata vabatahtlikena liiklust, parkimist ja muud vajalikku korraldada. Kogu lauluväljaku ümbruses on rohi kaunilt hästi madalaks niidetud.

Homme hommikul kell kümme tulevad juba esimesed esinejad proovi tegema. Kontserdikülastajatele avatakse väravad tund enne algust. Esimene ansambel teeb avaloo kell 15.00. Üldse tuleb lavale seitse esinejat: Bestia, Empty mind, Killedbeez, Rotiküla Kõutsid, Sibyl Vane, NIKNS Suns, Vennaskond. Vaheaegadel keerutab plaate diskor Urmas Lass. Kella üheksa ja kümne vahel peaks süttima ka suur lõke, sest on iidetulede õhtu. Kava järgi peaks kontsert lõppema umbes pool tundi enne südaööd.

Juba alates täna õhtust pole võõrastel lauluväljakule asja. G4S võtab kogu ala valve alla. Küsimuse peale, kui suures koosseisus korda hoidma tullakse, vastas Tõnismäe napisõnaliselt: „Väga palju, piisavalt, et kõik kulgeks rahulikult ja korda häirimata.” Samas lisas nõunik juurde, et näiteks möödunud aasta kogemuse põhjal võib arvata, et Sindi Rocki publik on hästi rahumeelne ja sõbralik.

Toitlustamisega tegeleb kolm firmat. Tõnismäe eeldab, et tänavu tuleb kontserdile vähemalt viiendik rohkem kui möödunud aastal.

Urmas Saard

Samal teemal:

Tegelikult on Sindi noortevolikogu algatusrühma innukaid tegijaid märksa rohkem kui ukseavasse mahtus Foto Urmas Saard

 

 

 

Juubelieelne Sindi Rock on neljakümne üheksas