Juurimaa Tallis anti avatud talude päevale avapauk

Täna toimus Juurimaa Tallis Raplamaal meeleolukas avatud talude päeva avaüritus, millega juhatati pidulikult sisse homme, 22. juulil toimuv neljas üle-eestiline avatud talude päev.

Avatud talude päeva avaüritus Juurimaa Tallis Foto Ken Mürk
Avatud talude päeva avaüritus Juurimaa Tallis. Foto: Ken Mürk

[pullquote]Tallu sõitmisel on abiks NaviCupi mobiilirakendus„[/pullquote]Eesti maaelu on väga mitmekesine ja rikkalik. Maal elava väga töökad ja ettevõtlikud inimesed. Tänu ettevõtlikele maainimestele saamegi avatud talude päeva korraldada juba neljandat korda. Ainult nende töö tulemusel ongi sel aastal avatud pea 300 talu, kes rõõmuga külalisi vastu võtavad ning neile oma töid ja tegemisi näitavad. Ma tahan kõiki neid inimesi isiklikult tänada. Teie viitegi Eesti elu edasi,“ sõnas maaeluminister Tarmo Tamm oma avakõnes.

Eestimaa Talupidajate Keskliidu nõukogu esimees Kalle Hamburg sõnas oma tervituskõnes, et tal on hea meel näha, et agroturism kogub populaarsust. „Loodan, et inimesed leiavad tee taludesse ka muul ajal kui avatud talude päeval.“

Ka Erki Uustalu, Rapla Põllumeeste Liidu juhatuse esimees tänas kõiki avatud talude päeva korraldajaid ning talusid, kes homme oma uksed avavad, et näidata maaelu mitmekesisust ja eripärasid. „Tulge kõik homme avatud talude päevale ja vaadake, mida maal tehakse!“

Põllumajandusuuringute Keskuse maaelu võrgustikutöö osakonna juhataja asetäitja Krista Kõiv rõhutas, et väga paljudel avatud taludel on väga põnevad programmid. „Julgelt võin öelda, et rohkem kui pooltel taludel on välja pakutud erinevad töötoad või võimalus proovida mõnda talu igapäevategevust. Talupered innustavad külalisi käsi külge panema ja midagi ise proovima!“

Avatud talude päeva avapaugu võõrustaja, Juurimaa Talli esindaja Kristiina Raudnagel aga soovis tänada kõiki abilisi ja vabatahtlikke, kelle abiga sai korraldatud väga meeldejääv ja nauditav üritus. Samuti loodab ta, et kõik huvilised, kes täna veel Juurimaa Talli hobuseid ja teisi loomi uudistama ei jõudnud, tulevad sinna homme, 22. juulil.

Homme toimuval avatud talude päeval avavad oma uksed ligi 300 talu, põllumajandustootmist ja maaettevõtet. Tallu sõitmisel on abiks NaviCupi mobiilirakendus ning ülevaate taludest annab veebileht ja paberkaart avatud talude päeval osalevate taludega. Paberkaardid on saadaval Alexela suuremates tanklapoodides, Rimi „Talu toidab” lettides, erinevates turismiinfopunktides ja Maaeluministeeriumi valvelauas. Lisaks oma transpordile ja tasuta bussireisidele on taludesse võimalik kohale jõuda ka Elroni rongide ning ELMO Rent elektriautodega.

Avatud talude päev Facebookis

Share via
Copy link
Powered by Social Snap