Algas 22. Eesti ETNO laager

Teisipäeval, 18. juulil kogunes 65 noort Kõpu mõisa, et üheskoos maailmamuusikasse sukelduda. ETNO laager toimub juba 22. korda ning nagu igal aastal on ka seekord osalejaid üle maailma, 13 riigist.

ETNO laager kõpu mõisas
ETNO laager kõpu mõisas

Kaugemateks kohtadeks on Austraalia, Tuneesia, Marimaa, Udmurtia, Portugal. Eestisse tulevad noored kokku, et veidi rohkem kui nädala jooksul teineteiselt õppida ja õpetada. Laager kulmineerub Viljandi pärimusmuusika festivalil suure kontserdiga Kirsimäel, reedel, 27. juulil kell 14:00.

Margit Kuhi, peakorraldaja on laagri esimese päeva hommikul rahulikult rõõmsameelne: “minu jaoks on see nüüd juba kümnes aasta korraldada ja tegelikult on ikka igal aastal see tunne enne laagrit samasugune – värin hinges ja südames ning ootuselevus ja rõõm käsikäes. Kui laager juba käes lisanub hinge rahu ja olen tõeliselt õnnelik, et järjekordselt on koos nii palju maailma kõige lahedamaid inimesi!”

Lisaks ETHNO Estonia laagrile toimub kõrval ka laste ETNO laager, mis alustab 21. juulil ja lõpeb samuti folgil, kontserdiga Rohelisel laval.

“Kuigi meil on üks suur kontsert Kirsimäel ja lastel üks Rohelisel laval siis tegelikult kohtab etnokaid igal sammul. Festivalil kindlasti!” lisas Kuhi ning vaatas põnevusega ka tulevikku: “ETNO liikumine kasvab aasta-aastalt ja laieneme tegevusega ka talveperioodi. Koolitame juhendajaid, toimub suur ringreis ning eriti põnev on see, et Pärimusmuusika Lõikuspeo raames kohtuvad Eesti ETNO laagri osalejad Viljandi Noorte Sümfooniaorkestriga ning see, mis sealt välja tuleb on ikka tõeliselt põnev!”

Heli Luik
Kommunikatsioonijuht, Eesti Pärimusmuusika Keskus MTÜ