Direktor lubas mõned lood rääkimata jätta

Sindi gümnaasiumi 61. lennu lõpetas 14 gümnasisti, kelle hulgas sai üks õpilane kuldmedali ja kaks hõbemedali.

Klassijuhataja Tatjana Grigorjeva-Keerup ja tema klass lahkuvad pidulikult kooli lõpetamise aktuselt Foto Urmas Saard
Klassijuhataja Tatjana Grigorjeva-Keerup ja tema klass lahkuvad pidulikult kooli lõpetamise aktuselt. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Klassijuhataja Tatjana Grigorjeva-Keerup leiab alati võimaluse jääda oma isiksusega tagaplaanile[/pullquote]Sindi gümnaasiumi õppenõukogu otsusel kanti kooli auraamatusse kuldmedalile õppinud õpilase nimi, mille juurde kirjutas eilsel pidulikul aktusel pärast lõputunnistuse kättesaamist oma allkirja Merili Pilliroog. Hõbemedaliga lõpetasid Eliise Kull ja Liset Akkaja.

Koolijuht Ain Keerup rääkis aktusel peetud kõnes sellest, kuidas ta tänavusi gümnaasiumi lõpetajaid mäletab. „Saan öelda vaid nii palju, et tänu erinevatele põnevatele olukordadele, väga eredalt. Kindlasti jään kõige selgemalt meenutama Eliiset, aga tema oli lisaks sellele, et igal võimalusel laval esines, ka õpilasesinduse president. Ja presidenti mitte mäletada oleks näotu.” Teisena meenutatud isiksus on Liset, kes avas oma talendi direktori arvates liiga hilja. Tema koostatud humoorikad tekstid olid Keerupi hinnangul kunst omaette. Nendest jääb ta puudust tundma.

Georgina tegevus noortevolikogu juhi ja lipuseltsi liikmena eristub ülejäänud klassist sellega, et sageli on tema tegevustesse kaasatud olnud ka kogu suguvõsa. Toimetaja märkus: täna viib Georgina Sindi noortevolikogu algatusrühma suurte sinimustvalgete lippudega võidupüha maratoonareid tervitama. „Uskuge ma mäletan igast ühest midagi ilusat ning mõni mälestus on päris naljakas. Aga et teie privaatsust kaitsta, siis suures seltskonnas jäävad need lood rääkimata. Vähemalt mina ei räägi,” lubas Keerup.

Tori vallavanem Luur jagas lõpetajatele natuke inspiratsiooni ühe majandusteadlase sõnadega, kes näeb kolme erinevat tüüpi inimesi: Need, kes oskavad, teevad; kes ei oska teha, õpetavad; ja need, kes ei oska kumbagi, juhivad. „Ees seisev elu loob võimalusi, aga selle juures on väga tähtis julgeda ka eksida. Viga tuleb tunnistada ja elus edasi minna. Seda kogen ka mina ise oma tegemistes. Olge siis julged elus ringi vaadates,” rääkis Luur, kes kinkis suure lillesülemi õpetaja Tatjana Grigorjeva-Keerupile.

Gümnaasiumi lõpetajate klassijuhataja Tatjana Grigorjeva-Keerup leiab alati võimaluse jääda oma isiksusega tagaplaanile, aga näiteks kooli ühiskondlikus tegevuses panustab pidevalt märkimisväärse innukusega.

Urmas Saard

Samal teemal:

Egle Rumberg kohtub tänase üheksanda lõpetajaga, kes olnud tema esimesi õpilasi Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi gümnaasiumis naerdi, poetati pisaraid, kallistati