Eurovisiooni esimene poolfinaal

Sel aastal on toimumas juba 63 Eurovisiooni lauluvõistlus Lissabonis. Portugal sai lauluvõistluse korraldamisõiguse tänu Salvador Sobrali võidule eelmisel aastal Kiievis looga “Amar Pelos Dois”. Võit Eurovisioonil oli esmakordne Portugali jaoks.

Täna õhtul kell 22 leiab aset esimene poolfinaal, kus saame kaasa elada ka meie esindajale Elina Nechayevale, kes astub lavale esimeses poolfinaalis üheksandana. Eurovisiooni ametliku ennustustabeli järgi on ”La forza” paigutatud neljandale kohale, aga milleski ei saa enne kindel olla, kui kõikide maade esindajad on lavale astunud. Elina sõnul on kõik lõpuni viimistletud ja poolfinaaliks valmis. Meedias ja Eurovisiooni fännide hulgas on eestlanna menu olnud täiesti erakordne.

Aastaid tagasi panime me maailma suurima lauluvõistluse kinni, kuid kas selle aasta võit saab tõeks või mitte, otsustad sina. Betsafe’i Eesti spordiennustus veebileht on teinud eksklusiivse pakkumise uutele liitujatele ja „La Forza“ võidule välja pannud uskumatult suure  koefitsiendi koguni 100,00, mis tähendab, et kui eestlanna peaks võitma, siis korrutatakse panus 100ga, tavakasutajatele on võidukoefitsient 12,00.

Lisaks menule arvestavad analüütikud koefitsientide arvutamisel ka muusikakriitikute arvamusi, riigi edu eelnevatel Eurovisioonidel ja hääletamise ajalugu.  

Betsafe Eurovisiooni ennustus Eesti võidule: Eesti finaalipääsu peavad analüütikud kindlaks ja Elinale ennustatakse neljandat kohta. Kõige tõenäolisemaks võitjaks peetakse  Iisraeli, kelle võidukoefitsiendiks on Betsafe’i portaalis 3,00 ning võidutõenäosus seega ligi 33%. Norra ja Prantsusmaa võidukoefitsiendid on vastavalt 6,25 ja 6,50.

Siin toome välja ka esimese poolfinaali esinemisjärjekorra:

1. Aserbaidžaan, Aisel – X My Heart

2. Island, Ari Ólafsson – Our Choice

3. Albaania, Eugent Bushpepa – Mall

4. Belgia, Sennek – A Matter of Time

5. Tšehhi, Mikolas Josef – Lie to Me

6. Leedu, Ieva Zasimauskaitė – When We’re Old

7. Iisrael, Netta Barzilai – Toy

8. Valgevene, Alekseev – Forever

9. Eesti, Elina Nechayeva – La forza

10. Bulgaaria, Equinox -«Bones

11. EJV Makedoonia, Eye Cue – Lost and Found

12. Horvaatia, Franka Batelić – Crazy

13. Austria, Cesár Sampson -Nobody But You

14. Kreeka, Gianna Terzi – Oneiro mou

15. Soome, Saara Aalto – Monsters

16. Armeenia, Sevak Khanagyan – Qami

17. Šveits, Zibbz – Stones

18.  Iirmaa, Ryan O’Shaughnessy – Together

19. Küpros, Eleni Foureira – «Fuego»

Teine poolfinaal toimub 10. mail ja Eurovisiooni finaalkontsert leiab aset sel laupäeval, 12.mail.