Sindi gümnaasiumi tutipäeval kingiti kolmele parimale meetrine rändnõel

Sindi gümnaasiumi abiturientidele helistab viimast koolikella 12. klassi õpilane ja kooli õpilasomavalitsuse president Eliise Kull. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Sindi gümnaasiumi abiturientidel oli viimane koolipäev, mida tähistati traditsioonilise tutipeoga, kus viimast koolikella helistas 12. klassi õpilane ja kooli õpilasomavalitsuse president Eliise Kull.

 

Abiturientide lõpukella-päeva ehk tutipeo korraldas oma vanematele kooliõdedele ja -vendadele Sindi gümnaasiumi 11. a klass koos klassiõpetaja Ain Keerupiga. Vastutava peakorraldaja ülesanded võttis enda kanda Chätlyn Parts.

Esimese klassi õpilaste saatel jalutasid lõpetajad läbi pikkade koridoride koolimaja erinevates osades. Kõigi ees sammus Chätlyn, kes juhatas tähtsa päeva protsessiooni kooli aulasse. Lõpetajad istusid lava põrandale asetatud patjadele, pehmed kaisukannid sättisid endid nende kõrvale.

Pidupäeva tervituse ütles Egon Gentalen: „Tänane au ja tähelepanu on teile suunatud. Peagi lahkute siit meile kõigile koduseks saanud koolist ning jätkate oma elurada mõnes teises põnevas paigas. Vaatamata tosinale raskele ja kurnavale kooliaastale olete jõudnud võidukalt gümnaasiumi lõpuni, jäänud on vaid eksamid. Arvan, et olete kõrva taha pannud nii mõnegi eluks vajaliku tarkusetera.“

Selles arvamises kontrolliti juba mõni hetk hiljem kõigi lõpetajate teadmisi täiesti erinevates valdkondades. Abiturientide testimise viisid läbi Chätlyn ja Martin Salundi. Igale õpilasele esitati kaks küsimust. Aga „testide tulemused“ läksid loosimisele.

Kes kohe toimingule päris hästi pihta ei saanud, neile selgitas Chätlyn, et testide tulemuste loosimist korraldasid 11. klassist Anette Aas ja Liisi Land. „Eelnevalt oli tehtud abiturientidele test ning tulemuste teada saamiseks olid Anette ja Liisi valmistanud paberilipikud, mille peal teatud punktisummad. Abituuriumist tuli igaüks nime kutsumise peale loosi võtma. Lõpetanutest kolm noort said 98 punkti. Parimatele, kes ühtlasi saavutasid kõige paremad testitulemused, anti kolme peale tänutäheks rändnõel, mille valmistas 11.klassi õpilane Martin Salundi.

Tutipeo nö ametlik osa lõppes traditsioonilise „puu istutamisega“, mis sisuliselt tähendas lilletaimede pottidesse istutamist. Tööd juhendas õpetaja Mart Nõmm.

Urmas Saard

Samal teemal:

Õpetaja Signe Lensment Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi gümnaasiumis algas hommik tutipeoga

Esimese klassi õpilased Villem Saarse ja Handro Krünbek helistavad Sindi gümnaasiumis viimast koolikella Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi gümnaasiumis peeti tutipidu