Pärnus piirati Rüütli plats ehitustaraga

Pärnu kesklinnas asuv Rüütli plats ümbritseti täna aiaga, et alustada platsile ja selle ümbrusele uue ilme andmist. jaanipäevaks uus ilme anda. Ehitus peaks valmima jaanipäevaks.

Pärnu Rüütli plats on ehitustaraga piiratud Foto Urmas Saard
Pärnu Rüütli plats on ehitustaraga piiratud. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Sõltuvalt ilmadest laieneb tööde piirkond hiljem edasi Rüütli, Aia ja Ringi tänavale[/pullquote]Esialgu häirib ehitusaed ainult jalakäijaid. SEB Panga ette jäeti läbikäik nii jalakäijate kui hoonet teenindavate sõidukite jaoks. Ringi tänava äärde paigaldati aedik puude juurest, et saaks kõnniteel käia. Rüütli tänava lõigul ei saa enam platsipoolsel kõnniteel käia, kuid autotee ja merepoolne kõnnitee jäid vabaks.

Rekonstrueerimistööd algavad uuringute ja ettevalmistustöödega. “Uuringutest selgub, kui palju on maapind läbi külmunud ja millal saab midagi teha,” selgitas Pärnu linnavalitsuse taristu- ja ehitusteenistuse juhataja Väino Kaur. Pärast aia paigaldamist asuti kohe istepinke lahti võtma.

Sõltuvalt ilmadest laieneb tööde piirkond hiljem edasi Rüütli, Aia ja Ringi tänavale, kus kavatsetakse autode liikumist ja parkimist piirata.

Rüütli platsi ja selle ümbrust uuendab YIT Infra Eesti AS. Uue ilme saavad Rüütli plats, platsiga külgnev Rüütli tänav kuni vastas asuvate majadeni ning Aia tänav Rüütli ja ringristmiku vahel. Aia tänavalt kaob üks sõidutee rida, laiendatakse jalakäijate ala, uuendatakse tänavakatet, valgustust, välimööblit ja haljastust.

Rüütli plats kaetakse helehallide graniitplaatidega, seda ümbritsevad platsiga samas tasapinnas kõnniteelõigud hallide betoonkividega. Paigaldatakse 29 istepinki, 20 jalgrattahoidlat, 41 tänavavalgustusposti, lillekastid ja kuusejalg. Üksnes purskkaevu väljanägemine ei muutu.

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap