Juhannes Kask teeb Sindi poistega Pärnumaal head tööd

Lõppevale Sindi tõstespordi aastale pilku heites väärivad kiitust Martti Šorin, Randel Mattiisen, Indrek Raimond Viik, Märt-Jaanus Tammann ja Sander Šoll.

Sindi noored tõstjad Randel Mattiisen, Martti Šorin, Treener Juhannes Kask, Sander Šoll, Märt Jaanus Tammann, Indrek Raimond Viik Foto erakogu
Sindi noored tõstjad Randel Mattiisen, Martti Šorin, treener Juhannes Kask, Sander Šoll, Märt Jaanus Tammann, Indrek Raimond Viik. Foto: erakogu

[pullquote]Kehakaalus kuni 69 kilo tuli tulemusega 157 kilogrammi Eesti meistriks Martti Šorin[/pullquote]Aasta viimasel nädalal õnnestus kohtuda Martti Šorini ja Märt-Jaanus Tammaniga, et koolivaheajal veidi tõstmisest rääkida. Martti alustas tõstmisega 2015. aastal, Märt tuli treeningutele eelmisel aastal. Tema kutsujaks oli Ken Meriniit, kes praeguseks veidi tagasi tõmbunud. Mõlemad kiidavad oma treenerit Juhannes Kaske, kelle väärilist tervel Pärnumaal teist ei leidu. Kask töötab Sindis treenerina alates aastast 2000. Ta ise on Karl Kiisa juhendamisel tõstmist harrastanud aastatel 1952–1965. Kohtunikuna alustas Kask 1975. aastal. Aasta parimaks tõstekohtunikuks on teda tunnistatud kahel korral: 2008 ja 2009. Martti ütles, et Juhannes on suur tõstmise fänn ja armastab seda ala piiritult. Paremat treenerit ta ei tea. Märt iseloomustas oma treenrit sõnadega järjepidev ja abivalmis.

Mis veab tõstetreeningutele? Märt leiab, et tõstmine on tore ala, tekitab treeningute ajal ja järel hea enesetunde, sisendab eneseületamise usku. Martti lisas juurde eesmärgilise järjepideva tegevuse, mis ei lase niisama lõdvalt ringi uidata. Poolteist tundi kestvad treeningud toimuvad neljal korral nädalas. Treeningul käib seitse-kaheksa noormeest. Treeningtingimustega ollakse üldjoontes rahul. Martti nimetas siiski kangipukki, mis jääb madalaks. Puudub kõrguse reguleerimise võimalus.

Martti Šorin, Randel Mattiisen, Indrek Raimond Viik, Märt Jaanus Tamman ja Sander Šoll – kõik nad on põhikooli vanuses poisid, sünniaastaga 2002 või 2003. Edukalt alanud aastat tasub veel vana-aasta viimaselgi päeval meenutada. Tänavu märtsis Abja-Paluoja spordihoones toimunud klassikalise tõstmise Eesti noorte meistrivõistlustel said Sindi gümnaasiumis õppivad Sindi spordiklubi Kalju noored ühe kulla, kaks hõbedat ja kaks pronksi.

Kehakaalus kuni 69 kilo tuli tulemusega 157 kilogrammi Eesti meistriks Martti Šorin, kes tegi sellega ise endale toreda sünnipäeva kingi (paar päeva pärast õiget päeva).

Teise koha saavutas Randel Mattiisen 150 kilogrammiga.

Kuni 85kiloste arvestuses võitis Indrek Viik kolmanda koha tulemusega 105 kilo.

Kehakaalus kuni 94 kilogrammi oli Märt-Jaanus Tammann samuti kolmas tulemusega 115 kilo.

Üle 94kiloste hulgas tuli Sander Šoll teiseks tulemusega 130 kg.
Eesti tõsteliidu klubide arvestuses saavutas Sindi Kalju võistkondade seas kõrgelt hinnatava kolmanda koha.

Aprillis toimunud Eestimaa Spordiliit Jõud meistrivõistlustel Tartumaal Mellistes tuli Martti Šorin oma kehakaalus samuti esimeseks, Märt-Jaanus Tammann kolmandaks, Sander Šoll jäi neljandaks.

Novembris toimunud Eesti juunioride meistrivõistlustel Valga spordihallis jäi Martti Šorin neljandaks. Ka samal ajal peetud XVIII Alfred Neulandi mälestusvõistlusel jäi tulemus samaks. Ikkagi tubli ja sitke noormees.

Urmas Saard

samal teemal:

Ken Mereniit ja Martti Šorin noorte meistrivõistlustel Foto Raimond Viik

 

 

 

Sindi spordiklubi Kalju tõstjad tõid medaleid

Sindi tõstjate meeskond, keskel treener Juhannes Kask Foto Marko Šorin

 

 

 

Juhannes Kask: Sindi tõstjad olid Aravetel edukad

One thought on “Juhannes Kask teeb Sindi poistega Pärnumaal head tööd”

Kommenteerimine on suletud.