Juhannes Kask: Sindi tõstjad olid Aravetel edukad

30. jaanuaril peeti Jõgevamaal Aravete spordihoones Mati Kulm’u VIII mälestusvõistlused tõstmises.

Sindi tõstjate meeskond, keskel treener Juhannes Kask Foto Marko Šorin
Sindi tõstjate meeskond, keskel treener Juhannes Kask. Foto: Marko Šorin

Sindi spordiklubi Kalju tõstjatest kehakaalus kuni 50 kg saavutas 3. koha Ken Meriniit, kes oli esimest korda võistlemas. Kehakaalus 56 kg võttis 1. koha Martti Šorin, rebimine 47 ja tõukamine 65 kg. Võrreldes eelmise võistlusega parandas ta oma tulemust kogusummas 8 kg. Kehakaalus 62 kg tuli 2. kohale Randel Mattiisen, kelle tulemus paranes 9 kg. Kehakaalus 77 kg oli 4. kohal Indrek-Raimond Viik, kes samuti võistles esimest korda ja kaalukategoorias 94 kg jäi Märt-Jaanus Tamman 5. kohale.

Esimest korda võistelnud noormeeste tulemustega on treener Juhannes Kask väga rahul. „Poisid võistlesid võimete kohaselt ja närv pidas vastu.“ Eriti tublid olid treeneri hinnangul Martti Šorin ja Randel Mattiisen. Kask lisas juurde, et peab kohast alati olulisemaks sportlase tulemust, mis näitab pidevat arengut. Seega pole ka teine ega isegi mitte neljas koht sportlase jaoks kaotus paremale, kui ta on suutnud ise ennast ületada.

Tänavu aprillis toimuvatele Eesti tõste-meistrivõistlustele loodab Kask saata 4 noormeest, aga kõigist nimedest on siiski veel vara rääkida. Kindlad minejad on Martti Šorin ja Randel Mattiisen.

Juhannes Kask on ise innukalt tõstmist harrastanud aastatel 1952–1965 Karl Kiisa juhendamisel. Kohtunikuna alustas ta 1975. a. Kask on tunnistatud aasta parimaks tõstekohtunikuks 2008 ja 2009. Treenerina töötab ta Sindis alates aastast 2000 ja tõstetreeneri I tase omistati talle 2007. a.

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap