Läti nädala veebiviktoriini teine päev

Eilsest alanud Läti nädalale pühendatud veebiviktoriin kestab reede keskpäevani. 21 küsimust on koostanud Jurmala linnavalitsuse kultuuriosakond. Küsimused jaotuvad seitsmele päevale.

Jurmala, Jomas iela Foto Jurmala linnavalitsus
Jurmala, Jomas iela. Foto: Jurmala linnavalitsus

Esmalt avaldame kolme esimese küsimuse vastused.

1) Jurmala vapil on kujutatud kolm tähte ja kajakas

2) Pindala suuruselt 100 km2 on Jurmala teine linn Lätis. Elanike arvult asub Jurmala linnade arvestuses viiendal kohal.

3) Jurmala keskse jalakäijate tänava nimi on Jomas.

Mõne vastajaga õnnestus pisut vestelda. Este Maidle ütles, et vastuste otsimine ei võtnud kaua aega. „Vastused olid üsna kergesti leitavad. Vastamine oli huvitav, sest varem neid asju ei teadnud,“ rääkis Maidle, kes arvatavasti jätkab ka järgmistel päevadel. Tema meelest on küsimustele vastuste nuputamine hommikukohvi joomise kõrval päris paras tegevus.

Ka Aino Edo kinnitas, et vastamine ei võtnud eriti palju aega. „Kasutasin ikka internetti ka, vapil kujutatut oletasin ise,“ tunnistas Edo, kes oletas täiesti õigesti.

„Esimesed kolm küsimust on täiesti guugeldatavad,“ leidis Elmo Joa. „Eks näis, mis edasi tuleb?“

Merle Rallmann ütles, et viibib Lätis automatkal. Seega oligi kõige sobivam aeg Jurmala teemal sõna võtta.

Marko Šorin rääkis, et kulutas vist kümmekond minutit vastamisele. „Poeg Martti ja abikaasa Külli on Jurmalas pikemalt olnud. Mina olen ainult paaril korral veekeskuses käinud.“

Järgmised kolm küsimust ootavad taas vastamist.

4) Mida tähendab Jurmala läti keeles?

5) Mitu ametlikku ujumispiirkonda on Jurmala linnas?

6) Milline spordiala meelitas 2017. aastal kõige rohkem pealtvaatajaid ja peeti kõrgel tasemel Euroopa meistrivõistlusi?

Vastamiseks on aega kuni tänase päeva lõpuni, kella 24.00-ni. Vastused palutakse saata meiliga aadressile latinadal@raekylavanakool.ee. Vastustele lisada ees- ja perekonnanimi, kindlasti ka telefoni number.

Õiged vastused avaldatakse homme hommikul kell 06.00 ja ühtlasi esitatakse siis järgmised kolm küsimust.

Auhinnad saab kätte reedel, 17.novembril kell 18.00 algaval Läti nädala lõpetamisel Raeküla Vanakooli Keskuses, Pärnus Lembitu 1. Auhinna laua katavad Jurmala linnavalitsus, Külauudised, Raeküla Vanakooli Keskus ja Läti Suursaatkond. Peavõitja kutsutakse Riiga kultuurireisile, mille paneb kokku ajakirjanik ja reisikorraldaja Annika Poldre. Kultuurireisi organiseerib Läti nädala peakorraldaja Raeküla Vanakooli Keskus.

Urmas Saard

Samal teemal:

Turistid suvises Jurmalas Foto Urmas Saard

 

 

 

Läti nädala veebiviktoriin läks käima