Läti nädal avatakse Pärnus eelseisval laupäeval

Raeküla Vanakooli Keskus koostöös Läti Suursaatkonnaga Eestis ja Pärnu linnavalitsusega teevad veel viimaseid ettevalmistusi teemanädala “Läti nädal Pärnus” ettevalmistamiseks. Nädal toimub 11. novembrist 17. novembrini Pärnu linnas ja maakonnas.

Läti lipp Foto Urmas Saard
Läti lipp. Foto: Urmas Saard

Nädala avamine toimub Pärnu Keskraamatukogus järgmisel laupäeval kell 12. Varasemate teemanädalatega võrreldes on osalema tulemas rekordarv väliskülalisi, keda on kokku nimelt viis väiksemat või suuremat kollektiivi – kandleansambel Jurmala muusikakoolist, kandle ja pop-jazz ansambel Võnnu (Cēsis) muusikakoolist, Riia Eesti põhikooli  V klass ja a’capella ansambel Latvian Voices Riiast. Pärnu linnast ja maakonnast on sündmuse elluviimisse kaasatud üle 50 organisatsiooni.

Läti suursaadik Eestis T. E. Raimonds Jansons viibib nädala jooksul kahel päeval Pärnus. Nädala avapäeval tervitab ta keskraamatukokku kogunenuid, kohtub Pärnu linnapeaga ja korraldab nii nädala kui ka Läti Vabariigi 99. sünnipäeva auks vastuvõtu Raeküla Vanakooli Keskuses. Teist korda saabub suursaadik Pärnusse kolmapäeval, mil ta tutvub Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse eestvedamisel kohalike ettevõtjate, mittetulundusühingute ja turismikorraldajatega. Lisaks on kavas ringkäik TÜ Pärnu kolledžis ja SA Pärnumaa Turism poolt korraldatav kohtumine Pärnu SPA-de juhtidega.

Kultuuriprogrammist on kindlasti oluline märkida, et nädala esimesel päeval kõlab Pärnu linna mitmes paigas a’ capella ansambli Latvian Voices laul ja seda esmalt nimelt keskraamatukogus toimuval nädala avamisel, seejärel juba saadiku vastuvõtul ning täispika kontserdi annab ansambel pühapäeval, 12. novembri keskpäeval Raeküla Vanakooli Keskuses. Võnnu muusikakooli kandleansambli kontserdile oodatakse huvilisi pühapäeval, 12. novembril kell 14 ja sama kooli pop-jazz ansambli avalik ülesastumine leiab aset kolmapäeval, 15. novembril kell 19:30 restoranis Noot.

Teemanädala kava on mitmekülgne ja huvitavaid tegevusi jätkub lastest vanemaealisteni. Huvilised saavad kavaga tutvuda Raeküla Vanakooli Keskuse ja Pärnu linna kodulehekülje vahendusel.

Piia Karro-Selg
Juhataja/Juhatuse liige
Raeküla Vanakooli Keskus/MTÜ Selts Raeküla

Share via
Copy link
Powered by Social Snap