Sindi skatepark muudab asukohta

Täna alustati Sindi seltsimaja parkla ja Pärnu maantee vahelisel tühermaal pinnase koorimist.

Sindi skatepargi ja liuvälja uues asukohas käib ehitustöö Foto Marko Šorin
Sindi skatepargi ja liuvälja uues asukohas käib ehitustöö. Foto: Marko Šorin

Kohapeale ehituse käiku vaatama tulnud Sindi linnapea Rein Ariko ütles, et 510 ruutmeetri suuruselt alalt eemaldatav muld veetakse kõrval asuvale Kahurimäele, nagu seda mõned aastad tagasi linna sünnipäeval nimetama hakati. Mäge kõrgemaks ei tõsteta, aga nõlvad muutuvad veidi laugjamaks.

Süvendisse veetakse killustik ja sellele laotatakse üks kiht asfaltbetooni. Ariko teab, et väike külm või vihmasadu ei peaks tööde lõpetamist tänavu takistama, sest ühe kihi asfaltbetooni puhul läheb vesi läbi killustiku sügavamale ega sega seetõttu kvaliteetset asfalteerimist.

Sile plats leiab kasutust skatepargi uue asukohana. Talvel saab sama platsi soodsate ilmaolude korral kasutada liuväljana. Seltsimaja kõrvale enam liuvälja ei valata.

Ehituse maksumus on koos käibemaksuga ümmarguselt 19 000 eurot, millest 15 000 kaetakse nn katuserahast.

Ehitust käis vaatamas ka endine linnapea Marko Šorin, kes tunneb tegevuse üle heameelt. Ta ütles, et sellel ettevõtmisel on eellugu seoses seltsimaja renoveerimisega. „Kuna seltsimaja on nüüd soojustatud, siis tekkis eelmisel aastal umbes samal ajal arutelu liuväljaku edaspidise kasutuse osas. Muretsema pani pritsiv vesi, pluss oht, et litter lüüakse vastu seina. Pidasime Reinuga otstarbekaks renoveeritud maja mitte lasta lõhkuda. Saime aru, et kui tahame sintlastele armsaks saanud uisutamise traditsiooni toetada, tuleb leida alternatiiv.“

Šorin lisas, et siis oli veel Kadri Simson riigikogus ja tema vahendusel saadi 15 000 eurot nn katuseraha.

Liuvälja valamine on sealsel tasasel pinnasel oluliselt lihtsam, kui kaldega seltsimaja parklas. „Kuid siin on ka üks miinus, mis on ehk tuletõrje seltsi abiga ületatav. Seltsimaja veesurve sinna ei ulatu – voolikust ainult niriseb,“ teadis Šorin, kes ise samuti tuletõrjujate seltsis tegutsemas.

Šorini mõttes skateparki ei olnud. „Mul on senini meeles kui Sindis veel Versalinka esinejad käisid ja nad oma õhukeste jalatsitega seltsimaja parklas esinesid. See ei olnud neile kindlasti meeldiv. Publik ei pruukinud märgatagi, aga ilmselt oli neil valus. Seega oli minu mõttes kasutada suvel platsi nii korvpalliks kui kultuuri tarbeks, näiteks suvemuusika kontserdid. Samuti oleks laadalistel päris hea plats. Korvpalli korvid oleksid olnud sellised ajutised, nagu suviti on Pärnus Martensi väljakul.“

Aga nüüd leiab Šorin, et ka praegune kasutus on hea. „Kui nüüd on saadud ilmselt noortelt infot, et pigem skatepark, siis on seegi väga hea. „Pooldan ja toetan, sest praeguse skatepargi asfalt on tõepoolest juba krobe.“

Urmas Saard