Esimesest klassist põgenenud direktor ei tahagi enam koolist lahkuda

Sindi gümnaasiumis alustab käesoleval õppeaastal õpinguid 22 õpilast rohkem võrreldes eelmise sügisega. Seda on terve klassitäis lapsi. Kooli kõige suuremad klassid on esimesed klassid ja gümnaasiumi astme esimene ehk 10. klass.

Õppeaasta algus Sindi gümnaasiumi kooliõuel Foto Urmas Saard
Õppeaasta algus Sindi gümnaasiumi kooliõuel. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Sindi gümnaasiumis käimist alustab Keerup juba teises kümnendis, sest selles koolis asus ta tööle 2007. a augustis[/pullquote]Mihklikuu esimene kuupäev on üldjuhul enamikele Eesti koolidele esimene koolipäev pärast kosutavat suvepuhkust. See päev on kuulutatud ka lipupäevaks, et osutada teadmistepäeval erilist tähelepanu kooliteed alustajatele, üldisemalt ka haridustöötajatele ja tähtsustada hariduse olulisust avaramas mõistmises. Kuna vastavalt kehtivale korrale lehvivad õppepäevadel kõikidel koolimajadel niigi lipud, siis on Sindi gümnaasium kaunistanud juba aastaid esimesel koolipäeval oma ajaloolist õppehoonet väga suure hulga majalippudega, et veelgi selgemalt teadvustada hariduse erakordset tähtsust. Sindi hariduselus on õppetööd edendatud juba 180. aastat, mida käesoleval õppeaastal erilise rõhuasetusega kõiki võimalusi kasutades ka teada antakse.

„Gümnaasiumiastme pärast ei pea me pilku maha pöörama, sest raskeimad ajad on tõenäoliselt möödas. 10. klassis alustab õpinguid 21 õpilast, 11. klassis 18 ning lõpuklassis 15 noort,“ oli direktor Ain Keerup esimestele klassidele ja abituuriumis alustavatele õpilastele toimunud pidulikul aktusel arvnäitajate poolest rahulolev.

[pullquote]Ühesõnaga valvasid, et ma koolist ära ei jookseks[/pullquote]Keerup mäletab selgesti 1971. a 1. septembrit, kui sai oma elu esimese aabitsa, mille kaanel ilutses suurelt A ja selle juures auto. „Aga kui te küsite, mis juhtus 46 aastat tagasi järgmistel koolipäevadel, siis ma pole päris kindel, et ma seda teile edasi rääkida võiksin. Aga püüan elus alati ausaks jääda, seetõttu räägin ikkagi.“ Järgmistel koolipäevadel juhtus nii, et et ta jooksis lihtsalt poole päeva pealt koolist minema, sest kõik tundus nõnda hirmsana. Palju lapsi, kisa ja kära. Ega muud aidanudki, kui vanemad õed vennad ning kõik lähedalt sugulased istusid kordamööda tema kõrval tunnis. „Ühesõnaga valvasid, et ma koolist ära ei jookseks. Ja keda huvitab, mis sai edasi, siis võin kohe ära öelda, et kuu aja pärast ei tahtnud ma enam koolist ära minna,“ jutustas Keerup, kes endiselt jätkab kooliteed. Sindi gümnaasiumis käimist alustab Keerup juba teises kümnendis, sest selles koolis asus ta tööle 2007. a augustis. „Nagu te lähipäevadel ja lähiaastatel näete, käin ma veel ikkagi iga päev koolis, ja pean ütlema, et väga vahva on.“

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap