Meile meeldib “Tita tots”

Täna hõivasid XII noorte tantsu- ja laulupeoks valmistuvad 1. ja 2. klassi segarühmad A Le Coq Arena staadionikompleksi tagumises nurgas asuva täismõõtmetes Eesti Jalgpalli Liidu sisehalli.

Malle Ormilaan Sindi gümnaasiumi 1 ja 2 klassi segarühma tantsijatega puhkehetkel Eesti Jalgpalli Liidu sisehalli juures Foto Urmas Saard
Malle Ormilaan Sindi gümnaasiumi 1 ja 2 klassi segarühma tantsijatega puhkehetkel Eesti Jalgpalli Liidu sisehalli juures. Foto: Urmas Saard

Ühes teiste eakaaslastega alustas ka Sindi gümnaasiumi 16 segarühma tantsijat oma teist harjutuste päeva kell 10. Veerand tundi enne kekspäeva said lapsed pikema puhkepausi ja jutukamad olid varmad esimesi muljeid jagama.Vestlusringis seisid Carolyn, Merili, Gerlin, Anni Mari, Alex ja nende tantsuõpetaja Malle Ormilaan. Gerlin ütles, et alguses harjutati terve klassiga erinevaid tantse ja seejärel tehti valik parimatest. Merili tunnistas, et tööd pidi tantsupeole saamiseks väga palju tegema. Harjutati igal nädalal 45 minutit. Gerlin oli uhke, et nende rühm pääses ülevaatusest läbi.

Alex läheb sügisel juba viiendasse klassi ja poleks pidanud 1.-2. klassi rühmas tantsima. „Mulle tuli kutse ootamatult. Eile õhtul helistati emale. Ta küsis, kas ma tahaksin minna 1. ja 2. klassiga esinema?Ütlesin jaa ja siis ma tulingi.“ Ormilaan selgitas põhjust: „Üks poistest haigestus nii, et kohe mitte kuidagi ei saanud enam tantsupeol osaleda.

Harjutatakse kolme tantsu: “Oige ja vasembat”, „On meie keskel suvi“ ja „Tita tots“. Milline neist kõige rohkem meeldib? Kõigi ühine arvamus oli „Tita tots“. Ormilaani sõnul on „Tita tots“ tuntud filmist „Nukitsamees“. „Tantsule seadis koreograafia Agne Kurrikoff-Herman, kes on meie liigi juht ja paneb praegu sisehalli kunstmurul mustrit kokku,“ rääkis Ormilaan.

Lastele oli omamoodi elamuseks ka hiigelmõõtmetega hallis viibimine. Väga valgusküllane, kõrgust kõrgeimas punktis 16,8 meetrit ja väga pehme roheline kunstmuru. „Homme me enam siin ei ole, homme harjutame Kalevi staadionil,“ rääkis Ormilaan. Tema hinnangul on lapsed väga tublid. „Lapsed vajavad lisaks kiitusele aeg-ajalt ka lihtsat pai tegemist. Ormilaan õpetab Sindi gümnaasiumis rahvatantsu kolmandat aastat. Esimest korda käis ta laulupeol 40 aastat tagasi. Üldse on laulupidudel osalenud 12 või 13 korda. Päris täpselt ei osanudki ootamatule küsimusele vastata.

Sindi lastega on kaasas veel kaks õpetajat ja üks lapsevanem. Ööbitakse Mustamäel. Kooris ütlesid lapsed oma aadressi. Kaduma minna pole võimalik. Harjutuskohtadesse sõitmiseks kasutatakse ühistransporti. Kui keerukas on nii väikeste lastega võõras linnas liikuda? Ormilaan ei muretsenud. „Hoiame hästi üksteise ligi.“

Urmas Saard