Sindi Raadio teeb otseülekande lipu päeva tähistamisest

Sindi avatud noortekeskuse juures tegutsev raadioajakirjanduse ring on teinud Sindi gümnaasiumi 6. klassi õpilase Kaur Kasemaa eestvedamisel youtube keskkonnas juba 16 otsesaadet ja nüüd minnakse esmakordselt olulist päevasündmust kajastama väljapoole stuudio seinasid.

Kaur Kasemaa valmistub Sindi gümnaasiumi kooliraadio stuudios 5 juuni ülekandeks Foto Urmas Saard
Kaur Kasemaa valmistub Sindi gümnaasiumi kooliraadio stuudios 5. juuni ülekandeks. Foto: Urmas Saard

Hooaja viimases saates oli Sindi Raadio stuudiokülaliseks Eesti lipu seltsi Sindi osakonna esimees ja Külauudiste portaali reporter Urmas Saard, kellega toimus pikem vestlus Sindis tähistatava lipu päeva teemal. Vestluse lõpupoolel avaldas saatejuht Kaur Kasemaa arvamust teha lipu päeval toimuvast video otseülekanne ja uuris, kas mõte võiks leida toetust.

Nüüd on noortekeskuse juhataja Helle Vendi ja Sindi gümnaasiumi kooliga kokkulepitud, et Sindi Raadio meeskond võib kasutada vajaminevat noortekeskuse ja kooli tehnikat ning samuti kooliraadio stuudio ruumi.

Kui ilm just väga jahedaks ei lähe, siis näeb 5. juunil Sindi raekoja esisel väljakul, rongkäigu kõrval ja Sindi gümnaasiumi õuel toimuval pidupäeva kontserdil liikumas noormehi, kelle tunneb ära valgetele T-särkidele kantud punases kirjas ‘Sindi Raadio’ järgi. Kõik Sindi Raadios tegutsevad noormehed õpivad Sindi gümnaasiumis. 5. juunil hoiab mikrofoni, vahendab nähtavat ja usutleb pidupäevalisi 7. klassi õpilane Karl Hussar. Kaameraga liigub ringi 6. klassi õpilane Mattias Buht. Fred Hussar, samuti 7. klassist, läheb stuudiosse appi Kaur Kasemaale, kes kogu ülekande tegevust juhatab. Neid kahte tänaval ei kohta. Vajadusel on abivalmis ka 10. klassi gümnasist Edwin Eylandt.

Kogu ülekannet on võimalik hiljemgi näha. Otseülekanne on jälgitav siit. Alustatakse umbes kell 09.30 ja saade kestab kuni kontsertosa lõpuni, orienteeruvalt ühtekokku 3 tundi.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi Raadio meeskond, paremal esiplaanil Kaur Kasemaa, saatejuht ja raadioajakirjanduse ringi eestvedaja Foto Urmas Saard

 

 

 

Videouudis Sindis tähistatavast lipu päevast

Saatejuht Kaur Kasemaa ja külalisena Edwin Eyland Foto Urmas Saard

 

 

 

Otse-eetris on Sindi Raadio