Sindi linnavalitsus tänas linna sünnipäeva ja laada korraldajaid

Kadri Kärg-Varris, Urmas Varris, Eneli Arusaar, Heidi Vellend, Mart Nõmm, Ain Keerup, Marko Šorin, Heidi Klein, Heli Ruus ja Anneli Uustalu olid kutsutud Sindi raekoja saali pidulikule vastuvõtule, kus linnapea Rein Ariko ning haridus- ja kultuurinõunik Mart Tõnismäe tänasid väärtuslike meenetega linna 79. sünnipäeva ja laada korraldajaid.

Kadri Kärg-Varris saab esimesena võimaluse valida endale Aleksei Vaštšenko valmistatud küünlajala Foto Urmas Saard
Kadri Kärg-Varris saab esimesena võimaluse valida endale Aleksei Vaštšenko valmistatud küünlajala. Foto: Urmas Saard

Kõigile vastuvõtule palutud inimestele kingiti tänutäheks sepa tööna valminud küünlajalg. Igaüks võis ise valida erinevate sepiste seast talle kõige rohkem meeldiva ehistöö. Raua muutis nägusaks ja vajalikuks tarbeesemeks Sindi oma sepp Aleksei Vaštšenko. Mart Tõnismäe soovis, et nendes küünlajalgades põleks pidevalt headele tegevustele innustav leek, mis ei ilmutaks kunagi kustumise märki.

Kohvilauas jätkus juttu poolteist tundi ja võinuks kesta kauemgi, kui järgmised ootel olevad kohustused poleks teinud korraldust vestluse lõpetamiseks. Lauas ei lobisetud niisama tühja-tähja. Analüüsiti toimunut, tehti vajalikke järeldusi ja võeti endi suhtes kriitilisi hoiakuid. Sindi gümnaasiumi vilistlane Kadri Kärg-Varris oli eriti õnnelik, et linna sünnipäeva tähistamisega õnnestus siduda ka Sindi hariduselu 180. juubelipidustuse eelproov.

Päeva peakorraldajatelt uuriti, kas Kadri Kärg-Varris ja Urmas Varris otsustavad traditsiooni veelgi kinnistada ja võtavad ka linna 80. sünnipäeva tähistamise enda vedada? Targu jäeti täna kindel vastus andmata, aga kõigi lauas istujate ootus oli siiski just nende kahe poole pööratud.

Samuti meeldis kohalviibinuile linnapea selgesõnaline hoiak. Rein Ariko on kindlalt seda meelt, et olenemata haldusterritoriaalsetest muudatustest tähistab Sindi linn järgmisel aastal oma 80. juubelit.

Mart Tõnismäe sõnul tänamine tänasega ei lõpe. Ta ütles, et päeva korraldusabilistele tehakse veel eraldi vastuvõtt.  Neid on väga palju. Nagu selgus laadapäeva lõppedes toimunud rongisõidul, jätkus abilisi preemiareisil vagunite kõigile istekohtadele.

Urmas Saard

Samal teemal:

Rein Ariko (vasakul), Sindi linnapea, vastab päevajuhi Peeter Kaljumäe küsimustele Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi linnapea elutargad mõtted Kahurimäel

Marko Šorin on toonud ekskursioonil osalejad SG Reporteri stuudiosse Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi sünnipäeval mõeldi 180 haridusaastale ja Seljamaale

Ike Joel Järv Foto Urmas Saard

 

 

 

„Siit läheb minu tee,“ ütlesid Sindi noored Naiskodukaitse fotonäituse avamisel

Olga Belash-Karasjova oma maalidega  Foto Urmas Saard

 

 

 

Olga Belash-Karasjova maale näeb tema kodulinnas

Elise Kull ja Chätlyn Parts Sindi muuseumis Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi gümnaasiumi näitetrupp valmistub Naiskodukaitse fotonäituse avamiseks

Kadri Kärg-Varris Foto Urmas Saard

 

 

 

Kadri Kärg-Varris: laadast tähtsam on 180 aastat hariduselu Sindis

Sindi lipp Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi linna sünnipäev laada ja kultuurisündmuste melus

Share via
Copy link
Powered by Social Snap