Marko Šorinist saab homme riigikogu liige

Täna õhtul pärast pingelist ja viimast tööpäeva Sindi linnapeana teatati riigikogu keskfraktsioonist Marko Šorinile, et teda oodatakse homme hommikul riigikogu saali, kus täpselt kell 10:00 tuleb anda riigimehe ametivanne.

Marko Šorin riigikogu hoone koridoris, peatselt juba riigikogu liikmena Foto Urmas Saard
Marko Šorin riigikogu hoone koridoris, peatselt juba riigikogu liikmena. Foto: Urmas Saard

Kuna Maardu linnapea Vladimir Arhipov jättis täna peaminister Jüri Ratase asendusliikmena riigikogus vande andmata, siis otsustas Marko Šorin kasutada talle antud õigust ja asuda tööle riigikogu liikmena. „Tuleb homme hommikul aegsasti teele asuda, sest tipptunnil võib Tallinnas kergesti ajahätta jääda. Küsisin igaks juhuks, mis saab kui hilinen kaks minutit? Selle peale tehti väga tõsist häält. Sain aru, et riigikogus hinnatakse täpsust,“ rääkis täpsust ja korda armastav Šorin.

Mis oli täna ametist lahkunud linnapea viimane tõsine töö? „Alates kella kahest toimus Toris omavalitsuste esindajate nõupidamine ühinemise asjus. Kohal olid kõik neli osapoolt: Sindi linna, Tori, Sauga ja Are valla volitatud läbirääkijad. Meiega oli ka maavanem Kalev Kaljuste. Tööpäev läks üle määratud aja.“

Kas homne päev tuleb lihtsam, antakse aega sisse elada ja kohaneda uue töökohaga? „Teisipäeval Tallinnas viibides ja uuest tööst kõneldes sain aru, et tööle tuleb asuda kohe vahetult pärast vande andmist.“ Šorin rääkis, et tänase info põhjal määrab fraktsiooni esimees ta suure tõenäosusega väliskomisjoni liikmeks ja päev võib tänasest veelgi pikemaks ning pingelisemaks kujuneda.

Rein Ariko, Sindi abilinnapea, võtab Marko Šorini lahkumise järel linnapea kohusetäitjana juhtimise enda kanda Foto Urmas SaardKuidas peaks Sindi linnavalitsus homme ilma linnapeata toimima? „Ega minu mineku tõttu midagi juhitamatut toimuma ei hakka. Seda on varemgi teiste linnapeadega juhtunud, et üleöö minnakse riigikogusse. Sindile on taoline kogemus esmakordne. Esmalt võtab kohusetäitmise enda kanda abilinnapea Rein Ariko. Uue linnapea küsimuse peab otsustama volikogu. Volikogus jagunevate häälte põhjal peaks keskfraktsioon leidma sobiva ja enamusele vastuvõetava uue linnapea. Kuidas asi tegelikkuses otsustatakse, peaks selguma lähemal ajal.“

 

 

Rein Ariko, Sindi abilinnapea, võtab Marko Šorini lahkumise järel linnapea kohusetäitjana juhtimise enda kanda. Foto: Urmas Saard →

Urmas Saard

Samal teemal:

Kadri Simsonil on Marko Šorinile midagi olulist öelda Foto Urmas Saard

 

 

 

Marko Šorin ei anna täna riigikogu ees vannet

Marko Šorin, Sindi linnapea, riigikogu uksel Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi linnapea ei pea enda minekut riigikokku eriti tõenäoliseks

Share via
Copy link
Powered by Social Snap